Vad är Pop-Up Camper Skivor av?

Vad är Pop-Up Camper Skivor av?


Pop-up husbil toppar görs med en mängd olika material, vissa är mer utbredda än andra. Många gamla campare utnyttjas aluminium för deras takkonstruktionen på grund av den låga vikten av materialet och dess förmåga att motstå korrosion. Nyare camping toppar kan vara konstruerad av aluminium också, men de är till övervägande del uppbyggda av glasfiber eller plastpaneler. Vissa popup-campare i dag göra sig av med hårda ytor helt och hållet, utan i stället för duk toppar.

Glasfiber

Den överväldigande majoriteten av pop-up husbil toppar som finns idag är tillverkade av glasfiber. Detta medger att husbil att vikas upp under ett hårt skal som är skyddad från väder och vind. I tillägg till detta, är glasfiber ett billigt material jämfört med aluminium, även om det har samma vikt gagnar att aluminium har. Att ta hand om en glasfiber pop-up husbil topp är densamma som att ta hand om den yta på din bil. Enstaka rengöring och årlig vaxning kommer att hålla det ser helt nya.

Aluminium

Pop-up husbil toppar som bildas av aluminium är mer sällan än glasfiber husbil toppar, men det finns fortfarande företag som producerar dessa lätta resor släpvagnar. Aluminium popup-campare, till skillnad från glasfiber campare, kan antingen målade eller omålade. Alla aluminium campare produceras genom att bilda ett ark av aluminium över en plywoodpanel som skärs till storlek. Kanterna är sedan förseglas med en silikon för att förhindra att vatten tränger in i husbil. Rengöring aluminium pop-up husbil toppar är densamma som rengöring glasfiber toppar eftersom företag som tillverkar dessa toppar belägga aluminium i en speciell skyddande för att ytterligare eliminera aluminium förmåga att missfärgas eller matt.

Duk

Pop-up campare använder duk toppar på två olika sätt. På många pop-ups, är duken används för vingar husbilen som fälls ut och ger sängplatser. På andra campare, gör duken toppen upp hela ovansidan av husbil. Även om dessa har varit till största delen ersatts av glasfiber toppar på nya campare, de är relativt vanliga på äldre pop-up husbil modeller, och används fortfarande i några husbil modeller, särskilt i Europa. Pop-up campare med uteslutande duk toppar är mycket lättare än till och med glasfiber och toppar aluminium, vilket innebär att en mycket mindre fordon på ett säkert sätt kan transportera husbil från plats till plats.

Plast

Liknar i många avseenden glasfiber utan glassträngen förstärkning, plastlock på pop-up campare är billigt och robust. De läggs över en plywood bas som ger den nödvändiga strukturella styvhet som behövs för att hålla husbil stel när den är inställd. En nackdel med att använda plast i byggandet av popup-campare är dess tendens till delaminering. Om du köper en begagnad husbil som har utseendet av bubblor på toppen eller sidorna, då husbilen lider av delaminering, och det kan få allvarliga fuktskador under plasten. Annars plastlock lättskött; regelbunden rengöring kan hålla dem ser ut som nya år efter år.