Hur får man ett syndikerat kolumn tidning

Hur får man ett syndikerat kolumn tidning


Frilansande skribenter kan öka sina inkomster exponentiellt genom att få en syndikerad kolumn tidningen eftersom varje artikel kommer att publiceras i flera publikationer snarare än bara en. Som en extra bonus, kan exponeringen på flera marknader leda till fler skrivuppgifter. Det finns olika sätt att uppnå detta karriärmål, inklusive själv syndikering eller med hjälp av ett syndikat. Oavsett vilken metod kommer de viktigaste aspekterna vara författarens uthållighet och kolumnens säljbarhet.

Instruktioner

1 Kontakta avsnittet redaktörerna för lokala tidningar via telefon eller e-post för att föreslå berättelse idéer och be om eventuella skrivuppgifter på frilansbasis. Få några artiklar som publicerats i en lokal papper gör att du kan bygga upp en portfölj och ett gott rykte. Poynter jobb Page Editor Joe Grimm anges att ingen tidningsredaktör kommer att ge dig en kolumn utan att se bevis på din kompetens, talang och tillförlitlighet som författare först. De första artiklar hjälper dig att bli bekant med publicerings riktlinjer stil och bana väg för din framtida karriär som krönikör.

2 Skriv en fråga brev som beskriver ämnet, längd och frekvens på din tidningsspalt samt juridiska rättigheter du erbjuder. Ämnet bör ha en bred räckvidd och du bör hålla upphovsrätten för maximal säljbarhet. Kolumnisten Moira Allen betonar vikten av en "bred överklagande." Med andra ord, de mindre lokala dina artiklar är, desto mer kommer de att tilltala en rikstäckande publik. Viktigast strävar efter att vara en expert på ämnet. Artikeln längd skall vara ett fast antal ord eftersom tidningar planera sina layouter därefter. Frekvensen kan variera från daglig, veckovis till månadsvis, beroende på publikationerna budget och utgivningsplan.

3 Välj fem till tio av dina bästa artiklar och göra flera papperskopior, eller "klipp" av var och en. Bestäm om du vill att själv-syndikat eller använd en redan etablerad syndikat att sälja din kolumn till andra tidningar. Den stora skillnaden mellan dessa två alternativ är i slutresultatet. Eftersom ett syndikat säljer innehåll för alla typer av publikationer, räkningar det författaren för sina tjänster genom att ta en nedskärning av sina inkomster - upp till 50 procent, enligt syndikerade kolumnisten Dr. Gini Graham Scott. Själv syndikering kan du hålla 100 procent av din lön, men tar tid borta från att skriva.

4 Maila fråga brev och klipp till tidningsredaktörer på olika publikationer eller till utvalda syndikat. Om du vill att de ska återvända dina klipp inkluderar en självadresserat kuvert med porto. Writer marknad antyder att följa upp med alla du skickas ett paket till genom att ringa eller e-post i enlighet med skrifternas inlämnande riktlinjer.