Felsökning en telefon sprakande ljud

Felsökning en telefon sprakande ljud


Även mobiltelefoner är praktiskt för att hålla folk anslutna på resande fot, avsaknad av ansikte mot ansikte kontakt innebär att samtalskvaliteten är viktigt att se till tankar och idéer utbyts tydligt. När samtal fastna i sprakande ljud, är denna process hindras och åtgärder är nödvändiga. Lyckligtvis finns det några åtgärder att vidta för att snabbt lösa problemet.

Instruktioner

1 Slå av enheten. Detta görs genom att stänga av telefonen under 30 sekunder och sedan driva upp den igen. För de flesta modeller, den röda luren-knappen fungerar också som strömbrytaren. Genom att hålla den i flera sekunder, kommer enheten att stängas av eller upp. Stegen kan variera från telefon till telefon så hänvisa till din bruksanvisning för alternativ, om det behövs. Om sprakande ljud kvarstår mer intensiva åtgärder är nödvändiga.

2 Gör en total återställning på din telefon. Detta kommer att återställa enhetens programvara till fabriksstandard. Det löser normalt många mindre mjukvarurelaterade frågor. För att göra detta genom att trycka på "meny" på startskärmen följt av "inställningar", "ställa upp" och sedan "total återställning." Om du uppmanas att ange säkerhetskoden för enheten. Telefonen stängs av när återställningen är klar, då kommer automatiskt stänga av sig själv igen. Testa om sprakande är fortfarande närvarande.

3 Initiera en mästare klar på enheten. Detta kommer att radera all information på telefonen och installera en ny version av operativsystemet. Gör detta genom att trycka på "meny" på startskärmen och sedan välja "inställningar" 'Set up' och sedan "master tydliga." Ange säkerhetskoden om det behövs och vänta på att telefonen ska stängas av och tillbaka på sig själv. Sprakande fråga ska nu vara löst om problemet var en programvara glitch. Om det kvarstår, det är ett hårdvarufel.

4 Kontakta din operatör för reparation eller utbyte alternativ. Den enda upplösningen för interna maskinvarufel är att ha telefonen ersatt av transportören enligt garantin eller repareras av tillverkaren. Din tjänsteleverantör kommer att hjälpa till med denna process.