Murano glas etikett identifiering

Murano glas etikett identifiering


Murano glas är känd för sin höga kvalitet och fantasifull design. Ön Murano i Venedig, har varit hem till glastillverkarna sedan medeltiden. Det var glastillverkarna från Murano som genom konsten till resten av Europa. Dagens bitar är mycket uppskattad av samlare. Ändå är marknaden översvämmas av falska bitar som påstår sig vara Murano. De flesta är gjorda i Kina. En kunskap om Murano etiketter kan hjälpa köpare att identifiera autentiska exempel på Murano glas.

En plats inte ett företag

Ett av problemen med att identifiera äkta Murano glas innebär det sätt på vilket den är gjord. Murano är en plats, inte ett företag. Många tillverkare producerar den berömda glas. Ändå har alla en sak gemensamt. De är alla belägna på ön Murano. Etiketter på dagens Murano glas vanligtvis indikerar Murano, Venedig, eller Italien, som tillverkningsort. En beskrivning som glaset är antingen "handgjord" eller "handgjorda" är också vanligt på etiketten.

Företags Etiketter

Andra markörer innehålla namnet på Murano tillverkare. Några välkända namn inkluderar Cenedese, Formenton Creations, Vetro Artistico Venziano och Riekes Crisa. Etiketter varierar i form, storlek och formulering. Många är av folie, med stora utsmyckade bokstäver. Ett antal likna etiketterna på vinflaskor. Företaget etiketter kan vara rund, oval, triangulär eller polygonal form. Vissa liknar även kammar.

Murano Trade

Vissa bitar som gjordes efter 1980 innehåller en etikett som bär varumärket i Venedig Glas Consortium. The Venice Glass Consortium, eller Vetri Murano, är en organisation av glastillverkarna på ön Murano. En skapandet av Venedig Hantverkare Association, hjälper det att kontrollera äktheten och kvaliteten på Murano bitar. Varumärket etikett bär orden "Vetri Murano" i gammal stil gemener italianiserade bokstäver. Bokstäverna "vm" upprepas till höger om namnet, och under namnet "Murano", samma namn visas igen, men omvänt.

Unika konstverk

Ett annat sätt att upptäcka en äkta Murano bit är att det finns ingen annan som det. Utländska tillverkare kan imitera stilen av Murano etiketter, inklusive tecken på att pjäsen är ett verk av Muranoglas. Två identiska delar med Murano etikett är ett säkert tecken på att pjäsen är förfalskad. Murano glas är produktionen av enskilda hantverkare. Det finns inga löpande band på Murano fabriker. Varje bit är en individuell skapelse.

utländska Etiketter

Undersök det finstilta på Murano etiketter. Om en bit påstår sig vara Murano, och säger "Made in China", det är falska. Titta noga på etikettens text. Stavning och grammatiska fel kommer ofta indikerar kinesiska eller Sydostasien tillverkning. Plagg som är tillverkade i stil med Murano, eller av en konstnär utbildad på Murano, inte Murano bitar inte görs på ön.