Hur du tränar för High Altitude Vandring

Hur du tränar för High Altitude Vandring


Oavsett om du tränar för att bestiga Kilimanjaro, Inka Trial, eller helt enkelt gå vandring i bergen, det finns sätt att förbereda din kropp. Att gå från en lägre höjd vandring till högre höjd vandring ökar belastningen på kroppen och musklerna eftersom de förväntas utföra med mindre syre.

Instruktioner

1 Öka din kondition. Om du tillbringar en halvtimme på gymmet tre gånger i veckan på ett löpband, trappklättrare, elliptisk maskin, eller cykel, öka detta till en hel timme. Kondition ökar kroppens uthållighet för fysiska utmaningar. Konditionsträning hjälper kroppen att utföra längre på högre höjder.

2 Gå överallt du kan. Walking är en viktig del av utbildningen för högre höjd vandring eftersom promenader bygger muskelgrupper som kommer att ha den mest stam från vandring. Försök att gå upp och ned kullar eller över varierad terräng i en timme tre till fyra gånger i veckan.

3 Införliva flera timmars walking händelser i din träning. Du bör även inkludera en ryggsäck som håller en liknande vikt vad du förväntar dig att bära och använda på en högre höjd.

4 Lägg simning till din träning rutin. Simning hjälper dig att träna att använda mindre syre medan du tränar. Hypoxisk simning eller låg syrehalt simning, är en tuff träning som kan göras i en pool genom att simma 1000-1500 meter och minskar andan varje 100 meter. För de första 100 meter du andas en gång för varje två slag; för nästa 100, du andas en gång var fyra slag, och så vidare.