Hur designa din egen dirt bike Graphics

Hur designa din egen dirt bike Graphics


Många människor som äger en dirt bike leta efter sätt att kreativt anpassa sin cykel. När enkla eftermarknads klistermärken är inte tillräckligt, ryttare leta efter mer engagerade sätt att stå ut från förpackningen. En anpassad grafik kit är ett effektivt sätt att verkligen förändra utseendet på din cykel, men anpassade kit kan vara mycket dyrt. Den viktigaste komponenten bakom den höga prislappen är mallen. Dekalen mallar är dyra, men är något enklare att reproducera, med tanke på de framsteg i dagens grafisk design mjukvara och verktyg. Med lite kreativitet och tålamod, kan du designa dina egna dirt bike grafik för att underkasta sig ett tryckeri för produktion.

Instruktioner

Köp en Graphics Kit mall

1 Bestäm år, märke och modell av din cykel, som kan hittas i registreringspappersarbete. När du har denna information, kan du välja att köpa mallar eller skapa din egen.

2 Köp en mall. Gå online och söka efter den specifika mall för att köpa.

3 Kontakta en anpassad grafik skrivare för att se om de har den mall som finns. Det belopp du ska betala för mallfilerna varierar, beroende på resurs som används; vara medveten om att mallfiler kan bli mycket kostsamt.

4 Öppna filer. Vanligtvis får du mallfilerna i ett vektorbaserat format, såsom en .eps fil, så att ni ska kunna öppnas i din vektor design mjukvara.

Skapa din egen grafik mall

1 Gör ditt eget. Det andra alternativet - som kan spara pengar, men tar lite tid och tålamod - är att skapa egna mallfiler. Det finns två sätt att uppnå detta.

2 Ta bort befintliga fabriks dekaler genom att värma upp dem med en fön och långsamt skalar dem från plasten. När du har dem bort, bara spåra den yttre kanten av varje dekal på ett pappersark och ställ åt sidan.

3 Skapa din egen dekal mallar om din cykel inte längre har några fabriks dekaler. Enkelt mask tejp ritpapper i området som du vill att din dekal att gå och spåra konturerna av plaststycket. Se till att göra det möjligt för en infälld kant på minst 1/8 tum för optimal slutprodukt passform.

4 Skanna kurvorna i din dator med hjälp flatbäddsbildskanner. Se till att du skanna dem på 100 procent verklig storlek, för att den färdiga dekalen vara rätt storlek och passform. För bitar som är större än skannern måste du skanna i sektioner, sedan använda programvara på datorn för att kombinera delarna tillsammans vid 100 procent storlek för att skapa en digital mall.

5 Du måste importera skanningar till din vektor design mjukvara, sedan spåra dem så att du hamnar med en digital version av alla mallfiler.

Designa din egen grafik

1 När du har dina mallfiler, kan du börja designa din grafik. Beroende på om du bara vill ha fin grafik eller grafik med funktion (vilket innebär innehållande ras, namn, annan identifierande information, etc.) Den tid du investerar i att skapa din design är tid mycket väl spenderade. Tänk på dessa bilder bör pågå åtminstone ett par säsonger, så oavsett tema eller färger du använder du kommer att ha på din cykel tills de vissnar slits ut, eller om du är redo att omforma grafiken.

2 Om du väljer att designa din egen grafik, se till att du håller perspektiv dekal former i åtanke, och tänk på hur designen kommer att flöda en gång tryckt och installeras på din cykel.

3 Du bör planera för att skriva ut korrektur i storlek och trimma dem och hålla dem till dina plast med maskeringstejp för att få en uppfattning om hur de ska se ut som färdiga bitar, för att hjälpa dig att göra nödvändiga konstruktionsjusteringar.

4 Håll alla regler eller begränsningar för färger, teckensnitt, etc. i åtanke när man utformar din grafik om du tävlar din cykel i någon större MX-serien.

Outsourcing Graphics Kit Design Arbete

1 Hitta en designer. Om det efter flera timmars arbete, du bestämmer att konst inte är din starka sida, har ingen rädsla: det finns gott om duktiga designers där ute som älskar utmaningen att skapa anpassade, one-of-a-kind konstverk.

2 Bestäm vad du vill. Du måste ha en allmän uppfattning om vad du letar efter i fråga om innehåll och färg, om du vill införliva race nummer eller speciella typsnitt.

3 Var beredd att betala. En begåvad designer kan arbeta med dig för att spika ner den perfekta anpassade grafik, men tänk på att anpassade illustration arbete kommer till en kostnad.

4 Källa en designer genom remisser från medryttare, din lokala telefonkatalogen eller online-sökningar. Var noga med att leta efter en designer med särskild erfarenhet av att designa anpassade motocross grafik.

Komma grafik Tryckt

1 Använd en grafisk skrivare som har tidigare erfarenheter utskrift grafik för plast, företrädesvis i motocross applikationer, så att du får någon som förstår variablerna i vidhäftning, vinyl tjocklek och övergripande hållbarhet som är inneboende med dekaler på en motocross miljö.

2 Välj att köpa din skrivare genom hänvisningar från dina lokala cykelaffärer, online eller från din designer.

3 Vet att kostnaderna kommer att variera, beroende på dina val. Prissättning kommer att variera beroende på det totala antalet dekaler som du vill ha tryckt, antal provtrycks revisioner, sjöfart till din plats, och eventuella justeringar produktion.