Hur man tecknar bra blommor

Hur man tecknar bra blommor


Rita stilleben är ett viktigt steg för att bli en skicklig konstnär. Blommor finns i en mängd olika former, och varje blomma kan se väldigt olika från nästa. Detta innebär att du har en nästan obegränsad tillförsel av blommor att rita. Däremot kan dra en bra blomma vara knepigt. Om du följer några enkla steg, kommer du snart att vara redo att dra någon blomma som du vill.

Instruktioner

Hur man tecknar bra blommor

1 Titta noga på blomman som du vill rita. Oavsett om du tittar på en bild eller direkt på blomman i det vilda, undersöka det så detaljerat som möjligt. Titta på stammen, några blad och kronbladen. Titta på formen och storleken av kronbladen och hur många det finns. Nyckeln till att dra en bra blomma är att det ska vara realistiskt. Detta innebär bland annat så mycket information som möjligt, så det är viktigt att undersöka blomman ordentligt.

2 Bryt blomman ned visuellt i en samling av former. Varje blomma kan delas upp i en rad olika former, så att börja med, bör du leta efter viktiga former i blomman du ritar. Typiskt kommer kronblad vara en oval eller cirkulär form, och skaftet kommer att vara en rektangel. Till exempel kan en tusensköna brytas ner lätt som en serie ovaler som omger en cirkulär centrum. Andra blommor kan vara mer komplicerad. Men om du tar dig tid, kommer du att kunna slutföra det här steget med någon blomma.

3 Fyll i med mer realistiska former. När du är klar med din enkel form ritning, är det dags att göra din blomma ser mer realistiskt. Arbetet med att skapa en mer exakt form runt huvuddragen. Dina ovala kronblad bör få en grövre kontur, som i verkliga livet kronbladen är inte perfekt ovaler. Detta gäller för resten av blomman samt. Arbetet med att ändra enkla former i konturer som är mer realistiska.

4 Lägg till mer i detalj. Blommor är fulla av skuggor, ådror och brister, och en bra ritning bör omfatta alla dessa funktioner. Skugga i bladen där de verkar vara mörkare. Detta kommer att lägga till en mer livlig, tredimensionell känsla ritningen. Genom att lägga till vener och brister på bladen och kronbladen, kommer du lägga textur och en känsla av realism. Ta din tid på detta steg, eftersom det är viktigt att föra din bild till liv. Men inte bli alltför ivrig med detaljerna, eftersom det kan leda till att den slutliga bilden ser rörigt, speciellt om du ritar på en mindre skala.

5. Håll dra olika typer av blommor. Börja med att bara formade blommor, som daisy, och sedan arbeta dig upp till drar mer komplicerade former. Försök inte att hoppa i på djupt vatten; ta tid att bemästra din ritning teknik på enkla blommor innan det till mer komplicerade sådana.