Båt tema idéer för förskolan

Båt tema idéer för förskolan


Små barn har en naturlig fascination med båtar och vatten. Om transport av varor eller personer, kan båtar lära ungdomar om båtbranschen. Kreativa projekt lära barn om båtar som används för både rekreation och transporter och hur de spelar en roll i rekreation, ekonomi och historia.

Båt former och färger

Denna aktivitet låter förskolebarn att skapa en färgstark bild samtidigt lära om former och färger. Formerna i projektet inkluderar en rektangel, två trianglar och en halv cirkel. För att underlätta för små barn, kan du klippa former av kraftigare papper. För basen av båten, skär en halv cirkel. Masten är tillverkad av en lång, smal, rektangel form. Göra både segel med hjälp av en rätvinklig triangel form, med den ena är större och andra mindre. Vilket gör varje bit en annan färg gör det möjligt för barn att arbeta med färgigenkänning också. Har barnet identifiera form och färger på var och en av bitarna. Ge barnet en bit ljusblått konstruktion papper och en mörkblå krita att rita vågor längs papperet. Då har barnet limma formerna på, skapa sin båt.

Styrofoam Carton Segelbåt

Hav, sjöar och floder ger många möjligheter för båtliv. Många barn njuta av vattenaktiviteter och kommer att njuta av att göra sin egen segelbåt. Objekt som du behöver kommer att innehålla en styrofoam äggkartong lock för kroppen av båten, konstruktionspapper, en vass penna eller hål, halm, markörer, glitter, och tejp eller lim. En vuxen kan klippa en triangel från kraftigare papper för varje barn. Hjälpa studenten att stansa två hål ner längden av papperet för att infoga halmen. Varje barn kommer att pryda deras segel med markörerna och kan lägga glitter om de så önskar. Placera halmen genom de två hålen i pappers segel. Låt barnen att dekorera insidan av sina kartongbåtar med markörer. Bistå barnet genom att tejpa seglet till en ände av kartongen. Studenterna kommer vardera att ha en skatt att ta hem.

Flanell Board Boat Game

Flanell styrelser är ett annat sätt att införliva båtar i en lektion för att lära färger och former. Klipp ut halvcirklar, rektanglar och trianglar av filt i matchande färger, och se till att det finns alla tre delar per färg. Placera kände former på ett bord i närheten av flanell styrelse. Berätta för barnet vilken färg för att göra sin båt. Varje barn kommer att ha en sväng plocka ut rätt färger och former för att göra en båt.

båtrörelser

Samla så många bilder av olika typer av båtar som möjligt. De kan innehålla roddbåtar, trampbåtar, kanoter, pråmar, motorbåtar, fartyg, bogserbåtar, ubåtar och segelbåtar. Låt barnen identifiera vilken typ av användning båten är för, om rekreation, transport eller ekonomiskt. Då kan de agera ut buller och rörelse båtarna gör. Denna aktivitet är bra för medhjälp i utvecklingen av motorik med rörelser barnet kommer att göra.

Båt Craft Med Photo

Ta en bild av varje förskolebarn från axlarna upp, vilket gör det i första hand ett huvud skott. Ge varje barn en bit ljusblått konstruktion papper och en mörkare blå krita eller markör. Har barnet färg i den nedre tredjedelen av papper för att skapa effekten av vatten. Därefter har barnen klippa ut båt former från kraftigare papper med barnsäkerhet sax. Om barnet önskar, kan han dekorera båten genom limning på små föremål som pärlor, glitter, stjärnor eller knappar. Skär fotografi av barnet ut och limma det på båten. Denna aktivitet är också bra på att medhjälp i utvecklingen av motoriska färdigheter.