Motoriserade carving verktyg

Motoriserade carving verktyg


Används av slöjdare att förbättra effektiviteten i att forma trä, de motoriserade carving verktyg faller inom två breda kategorier. Roterande verktyg använda verktyg som är knutna till en snurrande axel för att slipa bort trä, och kraft mejslar skär bort trä som liknar en handhållen mejsel som träffas av en hammare. El driver verktygen i endera konfigurationen. Var och en har sin plats i en träsnidare verktyg bröstet även om båda tar praxis att använda på rätt sätt.

Dremel Verktyg

Dremel Företaget erbjuder en hel rad av roterande verktyg som ofta används av slöjdare. Verktyg som borr, små sliphuvuden eller sandpapper trummor är monterade på hållaren i slutet av verktyget. Dremel linje inkluderar variabel hastighet och sladdlösa roterande verktyg. De erbjuder också ett komplett sortiment av borr, slipning trummor, bits och andra tillbehör till verktygen, vilket ökar möjligheterna för dess användning.

Foredom

De Foredom Ström träsnideri verktyg är också roterande verktyg, även om systemet är mer specifikt utformad för slöjdare. Motorn är en separat enhet ansluten via en flexibel axel till handstycket, där råeggen eller trumman är monterad. Motorenheten hängs ovanför arbetsstycket, vilket gör att ristaren lättare rörelse och mer kontroll över handstycket. De Foredom carving verktyg är variabla hastigheter med operatören styra verktyget genom en fotpedal.

Arbortech Ström Mejsel

Snarare än roterande, skärhuvudet för Arbortech Ström Mejsel glider fram och tillbaka från handmotorenheten. De mejslar är utbytbara, vilket gör att ristaren att arbeta i stora nedskärningar eller fina detaljer. Carvers använder ofta kraft mejslar för att forma projekt som kräver raka linjer såsom bokstavstecken.