Hur man ska äta färska fikon

Hur man ska äta färska fikon


Anbud, fyllig och söt, färska fikon är mycket populär i Europa och längs Medelhavet, men är inte så vanligt i Storbritannien. En medlem av mullbär familjen, fikon har en söt, kryddig kött och krispigt ätliga frön. Denna uråldriga frukt är vanligtvis tillgänglig från juni till september och kan hittas i vissa snabbköp och råvaror marknader. Fikon kan ätas råa eller kokta i recept.

Instruktioner

1 Köp färska fikon från frukten i en stormarknad eller ett marknadsstånd. Leta efter fylligt och anbud fikon med en djup lila färg. De bör ge ut en något söt doft. Undvik fikon som är svåra, sörjig eller sur lukt. Om stormarknad inte beståndet fikon, prova en specialitet eller hälsokostbutik.

2 Tvätta färska fikon i kallt vatten. Eftersom fikon har en känslig hud och kött, vara noga med att inte krossa dem som du hanterar och tvätta dem.

3 Skär av den lilla stammen längst upp fikon med en vass kniv.

4 Fig vanligen äts hela - hud och alla. Det finns inget behov att skära fikon i mindre bitar eller för att ta bort fröna. Bara pop fikon i munnen och njuta.

5 Wrap fikon med tunna bitar av kokt pancetta (italienska bacon) för en söta och salta snacks. Stuff fikon med hackad mandel och mascarpone ost för en härlig aptitretare. Hacka fikon och lägga till dem i havregryn eller en sallad.