Naturliga sätt att hjälpa dig att känna full

Naturliga sätt att hjälpa dig att känna full


Äta stora mängder mat kan göra att du känner dig full; Men, kan du behöva brottas med en eventuell extra effekt av viktökning. Dessutom, beroende på vilken typ av mat, kan du snart känna dig hungrig igen. Nyckeln för att snabbt känna full under längre perioder är en kombination av vad du äter och hur du äter. Använda den rätta balansen av kost och matvanor, är det möjligt att känna full naturligt.

Frukt och grönsaker

Införliva frukter och grönsaker i din kost är ett naturligt sätt att känna full. Att äta mat som innehåller mycket vatten innehåll kan hjälpa dig att känna dig nöjd utan att förbruka en hel del kalorier. Frukt och grönsaker är höga i vattenhalt men låg i kalorier. Du kan lägga till mer grönsaker till din diet genom att ersätta kött för grönsaker i dina måltider. Införliva mer frukt genom att lägga till färsk frukt till dina frukostflingor och sallader och småäta på frukt under hela dagen. Välj färska eller frysta frukter och grönsaker i stället för de konserverade alternativ eller juice. Välj produkter utan tillsats av socker eller salt när du måste konsumera juice eller konserverad frukt eller grönsaker.

Fiber

Konsumerar fiberrik mat kan få dig att känna full. Fiber bromsar hastigheten med vilken kroppen smälter livsmedel, vilket resulterar i mättnadskänsla snabbare och under längre tidsperioder. Frukt, grönsaker och fullkornsprodukter är exempel på hög fiber livsmedel. Välj bröd, pasta och spannmål gjorda av fullkorn att öka fiberintaget. Havregryn, brunt ris och fullkornsbröd och pasta är exempel på källor till fiber. Baljväxter som bönor, ärter och linser är också bra källor till fiber.

Proteiner och nyttiga fetter

Att äta livsmedel som av naturen mycket fett kan hjälpa dig att känna full. Livsmedel såsom nötter, frön och olivolja och vegetabilisk olja är naturliga källor av hälsosamma fetter. Att äta mat som innehåller mycket protein kommer också att hjälpa dig att känna full. Kroppen måste arbeta mycket hårt för att smälta och absorbera protein och omvandla näringsämnen till energi. Detta resulterar i att du känner fullt ut utan att behöva äta stora mängder mat. Fisk och vitt kött av fjäderfä utan skinn är källor till magert protein.

Ät långsamt

Bromsa takten med vilken du förbrukar din mat kan hjälpa dig att känna full. Att äta för fort inte ge kroppen tid att bearbeta feedback från hormoner som reglerar aptit. Dessa kemikalier leverera meddelanden av hunger och mättnad från magen till hjärnan. Det tar ca 20 minuter för hjärnan att ta emot dessa signaler. Följaktligen kan konsumera stora mängder mat i kort tid du känner dig obehagligt fulla när din hjärna förstår vad som hänt. För att undvika detta, äta dina måltider långsamt. Ta dig tid att njuta av varje tugga och lägga ner din gaffel i mellan bites. Undvik att äta medan distraherad med andra aktiviteter såsom att titta på tv eller arbeta.