Hur kan jag täcka min spis öppning på vintern?

Hur kan jag täcka min spis öppning på vintern?


Eldstäder är inte det mest effektiva sättet att värma ditt hus, och vedeldning är en lukt vissa människor inte hitta tilltalande. Andra tycker inte om att dra trä och allt skräp som kommer med den genom huset för att mata elden. Av dessa skäl, en del människor väljer att inte använda sina eldstäder på vintern. När spisen inte används, hålla rökkanalen stängd är din första försvar mot kalldrag följt genom att täcka hålet i eldstadsöppning.

dörrar

Du kan blockera den öppna spisen öppningen permanent med tegel eller trä, men det är bättre att göra något tillfälligt så att du har tillgång till bygga en tillfällig eld vill ha lite värme under ett strömavbrott. Dessutom bör du någonsin sälja ditt hus, är en eldstad vanligtvis en tillgång. Lufttäta spis dörrar kommer att hålla huset stängt från drag som kan komma ner i skorstenen. De måste monteras precis rätt i öppningen för att göra sitt jobb korrekt. Om du bor i ett extremt kalla klimat, kommer dörrarna, som vanligtvis är gjorda av glas, inte mycket isolering. Kylan kan penetrera glaset och ta in kall luft.

Aluminium

En annan idé för att täcka upp hålet är ett ark av aluminium. En artikel i "Moder Jord News" antyder att ha en plåt av aluminium skära tillräckligt stor för att täcka hålet. Detta stycke kan sättas över den öppna spisen öppning när det inte används, särskilt under natten när alla sover. Eftersom det är brandsäker, kan du sätta aluminium upp före sänggåendet även om du har haft en brand och det finns fortfarande glöden brinner. Detta är inte ett estetiskt tilltalande locket och det är inte isolerad, men det stoppar flödet av luft, om den är korrekt monterad. Denna idé fungerar bäst för personer som använder eldstaden ofta men vill behålla öppningen täckt på natten.

Frigolit, skum och tyg

Om du använder spisen ibland och vill behålla tillgång till den, täcka öppningen med ett ark av frigolit isolering. Detta kommer att ta hand om både den kalla luften och förslaget. Skär frigolit till den exakta storleken på öppningen och sedan skära en bit av skum som används för dämpning av samma storlek och limma det på frigolit. Täcka detta i ett tyg som kommer att komplettera inredningen i rummet. Frigolit är böjlig så att du verkligen kan kila in den till öppningen bra och tät. Detta är brandfarligt, så det kan inte användas efter en brand har brunnit. Denna idé ger dig ett dekorativt element tillsammans med att hålla din eldstad täckas för att förhindra att kyla och drag.