Hur man tar bort Scroll Lock

Hur man tar bort Scroll Lock


Scroll Lock-tangenten på ett tangentbord påverkar hur markören rör sig genom dokument. Det är en kvarleva av DOS-baserade datorer och har inget annat val än att låta dig bläddra igenom kalkylblad i Microsoft Excel utan att peka markören till sidan kanten ändamål. Det är en enkel sak att stänga rullningslåset på tangentbordet.

Instruktioner

1 Titta på övre högra delen av tangentbordet. Äldre tangentbord kommer att ha en separat nyckel för Scroll Lock. Om du hittar "Scroll Lock" -knappen, tryck. Du har tagit bort Scroll Lock.

2 Leta reda på "Funktion" eller "FN" knappen på nyare tangentbord, typiskt mellan "Alt" och "Ctrl" på den nedersta raden av ett tangentbord. Leta reda på "Pause / Break" och "Num Lock" knappar på tangentbordet, som vanligtvis ovanför det numeriska tangentbordet på den översta raden av ett tangentbord.

3 För att ta bort Scroll Lock, tryck både "FN" och "Pause / Break" nycklar eller "FN" och "Num Lock" knapparna samtidigt. Du kommer att se ett meddelande längst ner på skärmen som säger "Scroll Lock Off".