Hur man botar hund dermatit

Hur man botar hund dermatit


Om din hund ständigt kliar och knapra på sig själv, kan han ha dermatit. Dermatit är en bred term som hänvisar till inflammatorisk klåda i huden. Det kan vara kronisk eller tillfällig. Dermatit kan orsakas av hundens miljö (t.ex. en känslighet för gräs), allergier (såsom att vara allergiska mot loppor), en bakterie eller virus, eller dålig kost. Beroende på orsaken till din hunds dermatit, kan behandlingen vara enkel eller involvera en kur av mediciner. Fortfarande finns det några saker du kan göra för att lindra din hunds hud.

Instruktioner

1. Bestäm orsaken till repor. För att göra detta, måste du titta på din hund noggrant. Skriv ner där han tillbringar sin tid, vad han kommer i kontakt med utsidan och vad han äter. Om du kan se loppor på hundens hud, är chansen att din hund är allergisk mot loppor. En loppallergi är den vanligaste orsaken till dermatit hos hundar. Att behandla detta, måste du ta din hund till veterinären. Han kommer att ge din hund ett skott för klåda och skickar hem med några loppor medicinering. Dessutom kan din hund behöva ta antibiotika om repor har orsakat en infektion. Var noga med att befria ditt hem av loppor också.

2 Håll hunden borta från vanliga hudirriterande. Om din hund är fortfarande kliar efter att du har behandlat honom för loppor, kan det vara något på gården som orsakar hans hud blir inflammerad. Kontrollera om poison oak och nässlor. Var uppmärksam på när han verkar lida mest. Är det när du flyttade gräsmattan och han rullade i det? Hålla din hund borta från dessa saker kommer att bota eksem ganska snabbt. Dessutom, se till att ta bort dem från din gård så snart som möjligt.

3 Ändra din hunds mat. Vissa dermatit orsakas av dålig kost. Se till att du köper mat som har höga halter av naturliga ingredienser. Kontrollera ingrediensförteckningen för att ta reda på. Be din veterinär att rekommendera en livsmedel av hög kvalitet för just din hundras.

4 Bada din hund. Lägg en lugnande ingrediens till vatten, såsom havregryn. Något som kommer att må bra på din hud kommer att kännas bra på hennes. Ett bad och borstning kommer att lugna hundens hud och tar bort gemensamma irriterande ämnen såsom loppor och smuts. Faktum är att om din hund har en allergi mot pollen, är ett bad ett bra sätt att bota eksem. Bara vara säker på att bada din hund ofta, särskilt efter att hon går utanför.

5 Kontrollera om ett virus. Om ingen av ovanstående metoder bota din hunds dermatit, kan han ha ett virus eller bakterieinfektion. Sådana infektioner brukar orsaka feber och dålig aptit i din hund, så de är ganska lätt att diagnostisera. Beroende på viruset, kommer din veterinär att förskriva en specifik kur för att bota din hunds dermatit.