Liknande växter att cockscomb Växt

Liknande växter att cockscomb Växt


Den traditionella cockscomb anläggningen i Celiosa familjen, ger en ljus röd blomma som liknar en tupp kam, röd tofs på manliga kycklingar. Den cockscomb blomma behåller sin färg och form när den torkat, så det är populärt i torkade blomsterarrangemang. De olika sorter av växter i Celiosa familj producerar blommor i en mängd olika färger och former. Vissa växter kallas fjäder amarant eller plume växter. Det finns också några växter som kallas cockscomb, dock, som inte är i Celiosa familjen.

Celiosas

Celiosa är det vetenskapliga namnet för anläggningen som de flesta människor tänker på när de hör namnet "cockscomb." Detta tropiska växten producerar blommor som ser ut som en tupp vapen, även om de finns i många färger, inklusive gul och magenta. Andra Celiosas är Plumosa sorter, som kallas fjäder amaranth eller plym celiosa. Plym celiosas producerar höga, fjäder blommor i rött, rosa och lila toner.

blommande Amaranth

En annan växt som liknar de feathered Cockscomb växter är den blommande amarant, som producerar ljusa röda blommor. Vissa amaranth blommor släpar, men de upprättstående blommor ser väldigt likt de plym celiosa blommor. Den "Wario" Amaranth har upprättstående vinröda blommor och brokiga blad. I allmänhet har blommande amaranth helt eller delvis sol och varma temperaturer och är torka tolerant.

Globe Amaranth

Globen amaranth, även känd som gomphrenas, är relaterade till celiosas eftersom de är också en del av Amaranth familjen. Liksom celiosas, gomphrenas producerar blommor som bibehåller sin färg efter torkning. Blommorna är runda med taggiga kronblad, och de kommer i vitt, rosa, lavendel och grädde. Dessa årliga blommor växer upp till 18 inches och frodas i full sol.

cockscomb Stonecrop

Den cockscomb fetknopp kallas cockscomb också, även om det inte är i den celiosa familjen av växter alls. Med det vetenskapliga namnet Sedum rupestre cristatum är denna anläggning även känd som crested fetknopp, och det är i sedum eller fetknopp familj. Cockscomb fetknopp producerar vågiga ljusgrön blad som liknar blomman av celiosa. Eftersom fetknopp växer i bergsområden i naturen, är det mer härdiga än andra Cockscomb växter kan tolerera dålig eller stenig mark.