Vad flickor bar på 80-talet

Vad flickor bar på 80-talet


Under 1980-talet var ett årtionde full av färgglada mode explosioner inklusive mix-matchade färgmönster, plast smycken och upprörande håraccessoarer. Med alla alternativ och färgkombinationer, flickor kunde visa sin unika känsla för stil när du följer modefluga. Liksom många av modet i historien, har under 1980-talet återfötts gång på gång med designers lägga till en modern snurra med varje försök.

ledig klädsel

Bomull leggings, trikåer och strumpbyxor var normen för denna tidsperiod, dock inte luras att tro denna stil var uteslutande för gymmet. Flickor bar trikåer, benvärmare och klackar för mode och hade inga planer på att lyfta några vikter. Converse sneakers, den svartvita atletisk stil sko, var populära för flickor, som parade dem med snäva jeans och grafiska tees. T-shirts påtagning allt från Hot Wheels bilar catchy ord var på modet och en stapelvara i det dagliga klädsel. För rockstjärnor i vardande, syratvätt jeans, kantighet läder eller jeansjackor och handskar med fingrarna avslöjade var också populära trender.

fitness Attire

Gå till gymmet innebar bär pannband - både bred bomull svettband och tunna elastiska de - liksom Lycra tights och en rem trikåer. Linnen med gapande underarms öppningar var också populära. Cykling shorts i olika neonfärger och stora baggy sweatpants var alternativ till den snäva fitness ensemble.

dressy Attire

När det är dags att klä upp, såsom en födelsedagsfest eller prom händelse, satin klänningar med mycket tyll under lister var en modefluga för girlie flickor, som var älskling halsen tubklänning med en mycket kort fållen. Den ljusare färg, desto bättre var utformade var tanken under denna tid. Dressing upp var något gjort på en regelbunden basis och inte kräver en exklusiv speciellt tillfälle som ett bröllop.

Tillbehör

Tillbehör och bijouterier exploderade på 80-talet. Från flera armband armband till långa guldkedjor, sikta på detta område var inte möjligt. Lång dinglande, mousserande örhängen bärs på flickor från tonåren till 20-årsåldern, som var charm armband och halsband. Väskor var ett annat uttryck för personlighet där flickor hade tie-färgade, graffiti målade och färgstarka väskor att tote runt gelé armband och läppglans.