Hur att rengöra en VF750C förgasare

Hur att rengöra en VF750C förgasare


Om du äger en Honda VF750C motorcykel, är det viktigt att du kontrollera och justera hur förgasare synkroniseras för att säkerställa högsta prestanda. Välj en torr, varm dag för att rengöra förgasaren om det är möjligt eftersom detta gör processen enklare och upprätthåller integriteten för de enskilda komponenterna. Följande instruktioner är för erfarna hem bara mekanik. Nybörjare bör söka hjälp av en mekaniker innan projektet.

Instruktioner

1 Demontera sätet från VF750C. Ta bort bensintanken. Ta bort sidopanelerna och konsolerna med en skiftnyckel och skruvmejsel. Ta bort ventilkåpan intaget gummi. Skjut ut luftfilterkåpan. Lossa och ta bort insugningshuset plattan. Rotera hornen intag. Låt inte skruvarna att falla i förgasarna. Ta alla fyra förgasare ut som en enhet.

2 Rengör förgasare noggrant och upprätthålla noggrann synkronisering mellan förgasare för att förhindra rörelse instabilitet på låg växel och komponent slitage i motorn. Rengör jets använder förgasare rengöringsvätska. Kom ihåg: jet nålen har störst effekt mellan 1/4 och 3/4 gaspådrag, enligt Just KDX webbplats.

3 Blöt små motordelar i en gammal kopp halv fylld med rengöringsvätska för inte mer än 30 minuter. Spraya den övre kanten av varje förgasare med komprimerad luft för att avlägsna vätskor.

4 Byt ut smutsiga, skadade luftfilter med nya. Ersätt svärtade pluggar med nya pluggar. Byt ut gamla packningar med nya, lätt-oljade packningar. Montera förgasarpaketet noga när fullständigt rengöras. Coat komponenterna i motorolja för att skydda och smörja dem. Torka lite olja på rören. Ta bort överflödig olja med en torr trasa. Anslut bränsleledningar och accelerator kablar och testa cykeln.

5 Kontrollera att förgasare kör på samma sätt när det gäller luft-till-bränsleförhållande. Justera bränsleblandningen om så är nödvändigt. Stäng av motorn backa för extra justeringar. Var noga med att ta hänsyn till atmosfäriskt tryck vid 6,8 ​​kg per kvadrattum (PSI) under någon justering.

6 Dra åt eller lossa tomgång justera skruvarna för att ändra mixen på tomgång. Undvik för luta bränslemixen, eftersom motorn körs för varm och orsaka skada på komponenterna över tiden. Du bör också undvika alltför rika en blandning eftersom du kommer att använda för mycket bränsle, vilket är dyrt. Om nödvändigt, och med hjälp av en mekaniker, ändra diametern av strålarna för att justera blandningen vid mitten eller full gas.

7 Mät cylindertemperaturen med hjälp av en infraröd värmepistol. Syftar till att uppnå temperaturer cylinder inom 15 grader Celsius av varandra, max. Alla större variation än detta och motorn kommer inte att fungera utan problem.