Den bästa strategin spel för PS2

Den bästa strategin spel för PS2


Strategispel, både i realtid och turbaserade sort, ge videospel entusiaster med en rad utmanande uppgifter och övningar i logik. Medan PC-industrin har historiskt dominerat genren med populära titlar som "Starcraft" och "Warcraft", ett antal kvalitets strategispel finns på PlayStation 2-konsolen, som ofta får förbises av de nyare spelsystem i dag.

"Disgaea: Hour of Darkness"

"Disgaea: Hour of Darkness" börjar med huvudpersonen, Prince Laharl, vakna från en tvåårig slummer bara för att lära sig att hans far har dött och ett inbördeskrig brutit ut. Spelare måste styra Prince Laharl i hans strävan att ta kontroll över den mark han en gång var arvtagare till att använda strategisk kamp planering och bekämpa taktik.

"GrimGrimoire"

I realtid strategispel "GrimGrimoire" spelare vägleda Lillet Blan, en student i en skola av magi liknar Hogwarts i Harry Potter berömmelse. Spelare gå Lillet som hon fortsätter att uppleva samma fem dagar om och om igen, lära sig nya hemligheter varje resa genom och utveckla ständigt starkare enheter att kämpa mot fienden. "GrimGrimoire" fick en poäng av 8,4 på en 10,0 skala från Gamespot, som kallade det en "kreativ, one-of-a-kind spel som är mycket roligt att spela."

"Gladiatorerna"

Spelare styra en grupp av gladiatorer i "Gladiatorerna", en tur-baserade strategi som utspelar sig i en fiktiv värld inte olikt en gammal Rom där monstruösa varelser som troll och minotaurer köra skenande. Spelaren börjar med att välja mellan en av två huvudpersonerna, och genom en serie av stridshändelser, bygger successivt ett lag som innehåller gladiatorer av olika förmågor och styrkor, att målet är att vinna tillräckligt strider uppnå ett rykte som de bästa krigarna i värld.

"Romance av de tre kungadömena VIII"

Tilldelas en 9,0 rating av möjliga 10,0 från IGN, "Romance av de tre kungadömena VIII" beskrevs som "systemets bästa strategispel hittills" när den släpptes i augusti 2003. I likhet med tidigare omgångar i serien, spelare ta kontroll över en fiktiv imperium, hantera landet, handel, teknologi och reparationer för att skapa ett rike värdig att göra resten av världen avundsjuk.

"Stella Deus: The Gate of Eternity"

Släpptes i maj 2005, "Stella Deus: The Gate of Eternity" sätta spelare i kontroll av Spero och en liten grupp att stödja tecken har till uppgift att rädda Solum, den fiktiva spelvärlden. fungerar spelet som ett taktiskt turbaserat rollspel och strategi hybrid, med hjälp av åtgärdspunkter för att diktera tecken drag. GameSpy utfärdat den en fyra-stjärnor av 5 möjliga, kalla det ett "steg upp i bildkvalitet för genren."