Hur man gör en 1860 Skottkärra

Hur man gör en 1860 Skottkärra


Skottkärran har en överraskande lång historia i två delar av världen: Kina och England. Kinas historia med skottkärran är längre, med anor från första århundradet f.Kr. Kineserna använde dem för att transportera vapen i strid samt sårade soldater. Skottkärran dök upp i Europa 1220, där det användes mycket på samma sätt den används i dag. Du kan göra en skottkärra som liknar trä som används på 1860-talet. Med sina trä sidor och hjul, är detta en skottkärra som kan grace din trädgård som är fylld med blommor.

Instruktioner

1 Skär trä längd som beskrivs i Du behöver avsnitt. En tabell såg fungerar bra för denna applikation. Se till att du tar dig tid att markera mätningarna som beskrivits ovan före kapning.

2 Förbered handtagen med avrundning 3 inches på ena änden av 3/4 tum med 24 tums skivor.

3 Mät tillbaka halv tum från andra, icke-rundade änden av handtaget och borra en halv-tums hål halvvägs genom skogen. Mät tillbaka 4 inches från detta hål och borra en annan på samma sätt, ytterligare 6 1/2 inches från det andra hålet och en fjärde 5 inches från det tredje hålet. Upprepa detta steg med det andra handtaget.

4 Borra ett halv-tums hål i mitten av den 5-tums diameter hjul.

5 Bygg kropp skottkärra. Gör en öppen låda med trä som mäter 4 1/2 inches bred i ena änden och 6 1/4 inches bred i den andra med sidorna 7 inches lång. Borra 1/2-tums hål halv tum från den övre kanten av lagets mitten.

6 Sätt i 4 1/2 tum lång träpinne genom hjulet. Sätt trälim på ändarna och för in dem i de nedre hålen i handtaget. Sätt in nästa längsta pluggen i handtagen efter att sätta lim på ändarna. Glida nästa längsta genom hålen i skottkärra kropp och in i handtagen och nästa längsta in i nästa hål i handtagen. Se till att du limma ändarna varje gång. Driva dyckert i ändarna på tapparna för att hålla dem från att separera från handtagen.

7 Måla skottkärran färgen på ditt val.