Skolprojekt för ätbara landformer

Skolprojekt för ätbara landformer


Ett bra sätt att lära elementära ålder studenter om jordens geologi är att skapa ätbara kartor, vulkaner, berg, öar och andra landformer. När eleverna bygga sina modeller, kan de föreställa sig hur landformer skulle ursprungligen har skapats som de anser det objekt som ska ingå för att göra det autentiska. Kakor ligger till grund för ett stort antal landformer; kakdeg kan formas till bergen; grönfärgad kokos och persilja gör stor vegetation; blå jello är perfekt för vatten; och godis, klibbiga varelser, marshmallows, färgad glasyr och strössel kan användas på många sätt för att lägga detalj ätbara landform modeller.

Vilket gör State Maps

Använda jordnötssmör kakdeg, göra en karta över ditt tillstånd kartan på en bakplåt eller kartong täckt med smörpapper. Sprid lite kakdeg på bas och tryck på degen i form av ditt tillstånd. Jämna ut ytan. Ytterligare deg kan tillsättas och formad för att göra kullar eller berg. Använd blå glasyr eller bitar av frukt roll-up för att markera floder och sjöar. Om staten har massor av vegetation eller skogsområden, trycker på några gröna färgade kokos och göra träd från salta pinnar och gröna gelékarameller - persilja fungerar också, men är inte riktigt lika god.

Stora vatten

Blå jello är perfekt för att göra vattenförekomster. Gör Jello enligt paketets anvisningar och häll det i en rektangulär ugnsform. Om du vill lägga till fisk eller andra havsdjur, försiktigt släppa dessa i Jello innan det härdar. Om du vill använda Jello som grund för ytterligare landformer som små öar eller isberg, låta jello att ställa tills företaget. Öar tillverkade av jordnötssmör eller ris chips spannmålsdeg kan formas och placeras försiktigt på toppen av jello. För isberg, använder vit glasyr, marshmallow grädde eller en kyld vispad toppning ovanpå jello.

Baka en tårta, göra ett berg

Många ätliga landform projekt använder bakade tårtor som sin bas, vilket ger dig många alternativ när det gäller färg och konsistens - choklad kakor är självklara val för jord, smör pecan eller krydda kaka ser ut öken eller prairielands och morotskaka kan användas för att göra lerbaserade formationer i sydväst. En tårta med olika färgade skikt kan representera jordens lager - använd M stötta din tårta och använda blå frukt roll-ups eller glasyr att göra ett vattenfall; täcka den med kringla och gelé träd för att vara en skog.

vulkan

Vulkan modeller är alltid en favorit val för ätbara landforms projekt. Området kring vulkanen kan göras av blå Jello vatten eller kakdeg mark. Göra själva vulkanen från en fast substans som kommer att hålla sin form - de styvare kaka deg är bra val för detta, liksom kakor i en Bundt-stil pan. Noggrant göra en fördjupning i toppen för att vara vulkanen kon. Använd färgade glasyr, frukt roll-ups eller röda lakrits remsor draperade ned från konen att representera het lava. Mörk choklad glasyr kan spridas ut längre ner för att skildra den stelnade lava.

Hälsa och säkerhet Överväganden

Om du ska använda något livsmedel som innehåller jordnötter eller jordnötssmör, vara säker på att ingen i klassen har mutter allergier. Många av projekten kommer att sluta som tilltugg för deras skapare, så det är bäst att göra modeller från livsmedel som inte kräver kylning, särskilt om de kommer att visas under en tid i klassrummet eller på en vetenskap rättvist. Slutligen bör landformer tillverkade av formade kakdeg inte ätas. Eftersom degen inte har bakat och sannolikt gjordes med råa ägg, kan eleverna bli sjuk från att konsumera den.