Gips vägg fördelar och nackdelar

Gips vägg fördelar och nackdelar


Gips var en gång den vanligaste formen av innervägg efterbehandling, men detta ändrades när de pressade gipsskivorna kallas gips blev allmänt tillgänglig. Du kanske tänker på gips som en vägg yta som bara finns i historiska eller gamla hem. Denna gamla material erbjuder dock fortfarande ett antal fördelar i moderna applikationer. Undersök både fördelar och nackdelar med gips om du remodeling eller en byggnad ett hem.

Fördel: Hållbarhet

Om väl blandad och tillämpas skapar ett plåster beläggning en starkare och mer hållbar väggen yta än gips, säger Fråga Builder. Den kemiska reaktion som inträffar när vattnet avdunstar ut ur gips blandningen utvecklar starka bindningar i blandningen. Gips är mer motståndskraftig mot stötar och bucklor i de flesta fall. Putshållaren, eller underlag, som används bakom gips påverkar också dess styrka. En modern metallribba eller tuffa stöd skivor är mer hållbara än de tunna trä ribbremsor som används i historiska hus.

Fördel: Lättare Installation

Gips producerar kopiösa mängder av damm när man skär och slipas. Efterbehandling gips till en slät yta tar flera dagar på grund av att fogmassa som tätar fogarna mellan skivor måste torka innan en annan päls tillsätts. Gips inte producerar någon damm med undantag för en liten summa som frigörs när vatten tillsätts först till pulvret. Det kräver inte heller slipning och, om flera skikt används de vanligtvis används vid bottenskiktet är helt torr. En gipsvägg tar mindre tid att avsluta och producerar mindre röra.

Nackdel: Svårt att reparera

När gips sprickor eller smular på grund av skiftande stiftelser eller en stark slag mot väggen, reparerar problemet är knepigt. Skadad gips måste skäras och skrapas ut, säger Hem Tips, utan att skada den intakta väggmaterial. Om skadan är allvarlig, ribban eller andra underlag behöver bytas ut också. Gips ändrar också färg något när det åldras, så nya patchar är ljusare och sticker ut om du inte måla hela väggen efter reparationen.

Nackdel: Kostnad

Trots den extra arbete av hängande och efterbehandling gips, tenderar det att vara billigare än gips. Arbetstagare som har utbildats i konsten att gips ansökningsavgift mer för sin tid på grund av sina speciella kunskaper. Faner gips, vilket innebär en enda efterbehandling lager av gips över en stödskiva, kostar mindre än traditionella två eller tre coat finish. Fanér är mindre hållbara men har en genomsnittlig kostnad närmare gips.