Hur konverterar jag 12V AC till 12V DC?

Hur konverterar jag 12V AC till 12V DC?


Många elektriska apparater använder växelström, eller AC elektrisk energi. Denna typ av elektrisk energi kan tillämpas på en elektrisk transformator för att öka eller minska spänningen hos AC-signalen. Men många hemelektronik (t.ex. mobiltelefon laddare och bärbara datorer) kräver likström, eller DC elektrisk energi. För att konvertera växelström elektrisk energi till elektrisk likströmsenergi, måste AC-signalen passera genom en uppsättning av elektroniska komponenter som kallas dioder. Dioder fungerar som en elektrisk backventil genom att tillåta elektrisk ström att flyta i endast en riktning.

Instruktioner

1 Skär sex bitar av tråd och band en halv tum av isoleringen från varje kabelända. Placera en av de ring terminaler över en ände av den första delen av tråd. Placera den andra ringterminalen över en ände av den andra bit tråd.

2 Vrid den fria änden av den första delen av tråd tillsammans med katod leder på den första och andra dioder. Löda denna anslutning.

3 tvinna samman den fria änden av den andra delen av tråd tillsammans med anoden leder på tredje och fjärde dioder. Löda denna elektriska anslutning.

4 Twist ihop ena änden av den tredje kabeln tillsammans med anoden leder från den första dioden, och med katodkabeln från tredje dioden. Löda denna anslutning.

5 Twist ihop ena änden av den fjärde kabeln tillsammans med anoden ledningen från den andra dioden, och med katodkabeln från fjärde dioden. Löda denna elektriska anslutning.

6 Fäst den fria änden av den tredje kabeln till en av kraftplintarna på strömförsörjningen. Fäst den fria änden av den fjärde kabeln till den andra strömuttaget på strömförsörjningen.