Hur man använder en matberedare

Hur man använder en matberedare


Det skär, det tärningar, det juliennes - på 70-talet, alla rusade ut för att köpa en matberedare. Men mirakel maskinen för köket slutade bara en annan praktisk apparat. Få ut det mesta av din genom att veta hur man använder den.

Instruktioner

1 Välj bladet du vill använda och placera den i matberedare.

2 Spärr locket och skålen på processorn, vilket gör att maskinen ska fungera.

3 Trim blad eller andra oönskade delar från den mat du vill att hacka och släppa den i maskinens matarröret. Fyll skålen endast upp till den rekommenderade nivån (vanligtvis markerad på skålen), eller det kommer att läcka.

4 Använd plast pusher att hjälpa till att flytta maten om det behövs.

5 Använd din matberedare för att hacka grönsaker, vilket Graham kracker skorpor, utjämning såser eller mosa barnmat.

6 Gör soppa infästningar genom att tillsätta 2 c. buljong till ca 2 1/2 c. vegetabiliska klumpar "potatis, lök, morötter, etc. Sätt dem i 30 sekunder med hjälp av S-formade blad.

7 Chop mat, utan mosning det, med hjälp av S-formade blad. Använd pulsknappen istället för att vända den processor på och hålla ett öga på konsistensen.

8 Sätt nötter (skalad) i processorn med slipbladet. Slå på den och titta muttrarna gå från hackad till en boll form, och sedan tjock, då tunna smör. Mandlar och jordnötter fungerar bra; valnötter och pekannötter är lite tuffare men fortfarande fungerande.

9 Strimla ost genom att sätta ett block av lämplig storlek i processorn och använda puls inställningen och fragmentering bladet. Mozzarella kommer strimla lätt om du fryser den i ca 20 minuter först.

10 Gör coleslaw med fragmentering skivan i stället för att skära en, som kommer att göra bitarna för kort.