Hur man drar en elefant Trunk

Hur man drar en elefant Trunk


Elefanter är några av de mest intressanta utseende varelser i djurriket. Med sina stora öron, vita elfenben och rynkig stammar, elefanter kastade en imponerande skugga på landskapet, vilket gör dem intressanta ämnen för djurlivet konstnär. Fånga elefantens snabel i dess rätta proportion kan vara en av de utmaningar du möter som en konstnär. Men med hjälp av en vanlig artist ritverktyg --- nätet --- kan du rita en detaljerad elefants snabel att skala.

Instruktioner

1 Samla några detaljerade bilder av elefanter som visar närbilder av deras stammar. Inkludera bilder som presenterar både hela ansiktet och bara stammen; Detta ger en intressant ritning studie av strukturen på elefants snabel.

2 Markera elefanten bild med ett rutnät. Använd penna och se till att rutorna mäta 1/2 tum med 1/2-tums eller större. Använd en linjal för att göra linjerna raka och torg med.

3 Gör ett rutnät på illustration stiger ombord, vilket gör det samma dimension som rutnätet på din bild. Dra samma antal rutor, med användning av en HB penna.

4 Leta reda på basen av elefantens snabel på fotot rutnät. Till exempel är basen av stammen placerad tre rutor upp från botten av fotot och fem rutor i från vänster sida.

5 Leta reda på motsvarande ruta på din illustration ombord. Markera den med en liten prick med spetsen på din penna så att du kan återvända till torget senare. Använd penna.

6 Studera spetsen av elefantens snabel i ditt foto. Observera hur de linjer som utgör stammen kurvan inom väggarna i varje ruta. Lägg märke till hur linjerna vinkel i förhållande till alla linjer inom varje ruta. Notera där de skär väggarna i ruta. Till exempel kan en linje över ruta rad om 3/4 av vägen ner linjen.

7 Dra spetsen på elefantens snabel i motsvarande rutor på din illustration ombord. Replikera det sätt på vilket de linjer av stammen kurva och vinkel för att bilda en illusion av stammen. Rita vad du ser utan att lägga till detaljer som inte finns. Om du ritar en linje, men vinkeln är inte helt korrekt, rita den tills den är korrekt.

8 Skissa resten av elefant med hjälp av nätet på samma sätt som du gjorde för att skapa toppen av stammen. När du dra mer av stammen och resten av elefanten i bilden, ta dig tid att verkligen fånga formen av dessa linjer i varje motsvarande ruta.

9 Radera linjerna från bakluckan på elefanten på illustration stiger ombord.

10 Använd sidan av penna ledning till skugga elefants snabel. Först observera mönster av ljus och mörker på elefants snabel. Lägg märke till att de djupa veck som bildar raderna i stammen ser mycket mörk. Staka ut en allmän lager av skuggning; målet är bara att ge dig själv en visuell karta för placeringen av lamporna och darks. Mörkare platser som kräver mer tonvikt när du är klar lägger ner lagret av skuggning. Flytta handen i en stadig cirkelrörelse för att skapa den mest jämn täckning.