Vilket är det rätta sättet att sätta ett matbord?

Vilket är det rätta sättet att sätta ett matbord?


Oavsett om du är underhållande gäster eller ha en lugn middag med din familj, lära sig att korrekt ställa in middagsbordet ger en mer angenäm middagsupplevelse. Att veta när man ska använda ett fullt bord täcka, hur du placerar dina bestick och där du ska ställa in servetter är bara några av de faktorer nyckeln till att skapa en perfekt miljö.

Instruktioner

1 Använd en bordsöverdrag med en skyddsmatta under om matbordet har märkbar skada eller behöver skyddas. Om du har en trälock eller fasad glas matbord, tabletter som är värmebeständigt kan vara ett bättre val.

2 Ställ ut din huvudsakliga tallrik och placera soppskål eller sallad plattan direkt ovanpå det. Placera några bröd plattor ovanför tallrik, något till vänster. Assietter bör lämnas i köket och förde till tabellen när dessert serveras.

3 Placera gafflar på vänstra sidan av tallriken i den ordning de kommer att användas. Ställ middag gaffeln direkt intill huvudplattan, följt av sallad gaffel. Det finns ett undantag till denna placering, och det är när man använder en cocktail gaffel; i så fall placera cocktail gaffel vid den yttersta högra sidan av tallriken. Placera middag kniv direkt till höger om din tallrik med eggen mot plattan. Ställ en dessert eller tesked bredvid kniven. Placera en soppsked till höger om tesked, om du tjänar soppa. Rada upp alla de utensil handtag. Ta bort de använda redskap efter varje kurs så att dina gäster kan börja med ett oskrivet blad.

4 Placera glas eller koppar i den ordning om hur de ska användas ovanför kniv och sked. Det yttersta glaset blir det första används. Om du bara tjänar ett glas för vin eller en kopp kaffe, placera den på toppen av huvudkniven.

5 Välj hur du vill presentera din servett. Placera den direkt på huvud tallrik för eleganta veck eller om du använder en servettring. En enkel vikta servett kan placeras på sidoplåten till vänster eller under gafflarna.