Vad behöver jag för fiberoptiska gitarr Inlägg?

Vad behöver jag för fiberoptiska gitarr Inlägg?


För en musiker, kan en gitarr vara en förlängning av hans personlighet. Ljudet, utseende och känsla av instrumentet bidrar till den samlade erfarenheten när en gitarrist utför. Eftermarknaden, kan tillbehör lägga till en unik signalljus till en gitarr och ge det en individuell närvaro. En typ av eftermarknaden tillbehör är den fiberoptiska inlägg.

inlägg

Inlays är accenter på en gitarr. De är tillverkade av material andra sedan den primära trä som används för att bilda halsen och kroppen. De befinner sig ofta på halsen av gitarren och accent de enskilda banden. Vissa gitarrer har inlägg på kroppen. Vanliga material som används för inlägg är pärla och plast. Beroende på kostnaden och kvaliteten på instrumentet, kommer de inlays antingen framställas i massproduktion eller detaljerat i en butik för hand.

Fiberoptik

Fiberoptisk kabel används främst inom telekombranschen. De kan överföra data genom att omvandla den till ljusvågor. De är gjorda av små rör av antingen plast eller glas och buntas ihop i en kabelhölje. Fiberoptisk kabel är otroligt effektiv, men kostsamma. På grund av dess unika utseende, har det också använts som en accent. För gitarrer, kan du köpa kit som gör att du kan konsol kabeln i trä av din gitarr för att förbättra sitt utseende med ljus.

Vad du behöver

Om du aldrig har utfört arbete på din gitarr innan, kommer du förmodligen inte vill ta på denna uppgift med din favoritinstrument. Det innebär att ta bort delar av halsen och rekonstruera kroppen för att slutföra denna uppgift. Detta kan leda till skador på din gitarr som skulle vara irreparabel. De objekt som du behöver för att slutföra installationen av fiberoptisk kabel är kabeln, tejp, epoxi, klämmor, en plan skiva, vaxat papper, en borr och en 3/8-tums borr.

Översikt över installation

Om du skulle bandet på din gitarr och titta ner i halsen, bör det finnas inlägg i form av prickar som markerar de olika banden. Det är där de fiberoptiska kablarna går. I stället för att ha pärla inlägg, kommer du att ha ett färgat ljus accent i jämnhöjd med trä av halsen. Detta uppnås genom att ta bort greppbräda och installera ett knippe av fiberoptikkabel in i greppbrädan tillbaka. Varje kabel skulle skäras till lämplig längd för att nå utloppet av varje inlägg. Den pärla inlägg skulle sedan tas bort och kabeln skulle ersätta det. Tejp och epoxi skulle användas för att hålla kabeln på plats. Kraftkällan skulle uppehålla sig i kroppen av gitarren, vilket skulle kräva att du borra ett hål från greppbrädan tillbaka till magen av instrumentet. Knippet skulle sedan fästas med ytterligare epoxi.