Konst & Hantverk Inredning FÄRGER

Konst & Hantverk Inredning FÄRGER


Rörelsen Arts & Crafts började på 1880-talet i England men snart spred sig över hela världen. Dess popularitet har fortsatt in på 1930-talet. Rörelsen Arts & Crafts var ett svar på den tunga och utsmyckade dekorativa stil av den viktorianska eran och fokuserat på enkelhet i formen och harmoni i naturen. Inverkan av rörelsen Arts & Crafts kan fortfarande ses i design i dag.

Grön

Rörelsen Arts & Crafts skydde industrialismen, betonar natur och individualitet. Den dominerande inflytande av naturen återspeglas i Arts & Crafts färgpalett, med alla nyanser av dämpad grön spelar en dominerande roll. Använder någon grön ton färg för dina väggar som har en dammig, naturlig ton till den lämpar sig väl för en Arts & Crafts inredningskoncept.

Gul

Som grönt, måste gula färger som du använder för din Arts & Crafts invändig målning vara dämpad och subtila. Detta betyder inte att färgen ska vara blek eller ljus, i själva verket rika, är fyllig gula toner ofta används för interiörer, som är grädde och Hubbard squash gul.

Brun

De jordnära toner av brunt inkluderar beige, taupe, röda bruna och djup brun när den används för en Arts & Crafts interiör. De mörkare toner av brunt ofta tillämpas för att trimma, base styrelser och räcken, medan ljusare nyanser är idealisk för väggar och tak, särskilt om du planerar att lägga till den autentiska Arts & Crafts dekorera teknik för stencilera till dina väggar.

Blå

Blå var ofta används som en rik accentfärg och ofta i oväntade nyanser i Arts & Crafts heminredning. De flesta blå färg färger som används blandas till en grå ton, vilket skapar en mer subtil, dammig färg. Som en accent och mörkare värde av blå, färgen nästan aldrig används i ren form, men blandat med grå, grön eller brun för att göra en mer jordnära nyans.

Röd

Sällan som en vägg färg, inte mycket ljusare med vitt eller grädde, är röd ses på trim, dörrar och möbler. Röd ton Arts & Crafts färger kan variera från rika adobe rött eller vinrött, till mjuka rosa och rubin nyanser.