Positiva och negativa effekter på Internet

Positiva och negativa effekter på Internet


Med tillkomsten av Internet, har ditt liv antagligen blivit mycket lättare med tanke på den stora mängd information som finns tillgänglig och antalet uppgifter som nu kan utföras på nätet. Emellertid kan kostnaden för att köpa en dator och använder Internet bli kostsamt. Det finns också frågan om giltigheten av källor när de söker information.

Positivt: mängd information

Internet är ett otroligt verktyg att använda för hemuppgifter eller projekt. Om du behöver forskning information för en papper eller uppsats, finns det ett antal utmärkta resurser som finns på webben, såsom Internet Public Library eller en av de många online uppslagsverk. Internet Public Library är en online-referens där vetenskap personal kan svara på dina frågor. Internet har också gjort att söka information mycket snabbare än tittar genom tryckta resurser.

Positivt: Internet Based Entertainment

Internet gör att du kan dra nytta av många former av underhållning. Webben är värd en rad underhållningstjänster såsom YouTube att titta på online video postat av människor runt om i världen, MySpace för att interagera med vänner och familj på nätet, och även Realplayer att njuta av din favoritmusik, filmer eller bilder. Dessa positiva effekter på Internet kommer att utveckla roliga aktiviteter för hemunderhållning.

Negativt: tidskrävande

Eftersom antalet webbsidor som finns på Internet ökar den tid du spenderar surfa för information kommer att öka. Internet har blivit en stor investering i tid och ibland ett enormt slöseri med tid. Även när man försöker gå igenom din e-post, du kan spendera fem till tio minuter innan du slutligen hitta en e-post som kräver din uppmärksamhet. Många e-post är reklam eller spam.

Negativt: Otillförlitligt resurser

En annan negativ effekt som du kan köra över vid användning av Internet tar emot information som är opålitlig. Tyvärr finns det en hel del information ute från unaccredited källor som publicerar sina egna webbplatser. De kull Internet med förfalskade eller överdriven information om olika ämnen. Du måste vara försiktig när du surfar på Internet för forskning eftersom många webbplatser du tillgång kanske inte har trovärdighet. Innan du skickar in en rapport all information som du samlat från en webbplats, se till att källan till webbplatsen är tillförlitlig.