DIY hemgjord Infraröd Lighting

DIY hemgjord Infraröd Lighting


Infrarött ljus är en osynlig form av ljus som kännetecknas av en något lägre våglängd än synligt ljus. Det förekommer naturligt i ett stort antal olika inställningar, men är särskilt förknippad med den värme som avges av levande organismer - därav dess användning i night vision system. De flesta vanliga ljuskällor producerar infrarött ljus tillsammans med synligt ljus. Därför är det mest okomplicerade sättet att bada ett område med infraröd belysning för att bada det med konventionell belysning och sedan använda filter som tar bort det synliga ljuskomponenten.

Instruktioner

1 Byt ut alla glödlampor i det utrymme du vill tända med infraröd med som hög wattal lökar som sina respektive matcher kommer säkert tillåter. Du kommer att filtrera bort det mesta av ljuset som produceras av dina glödlampor, så du vill ha så mycket råstyrka tillgänglig för att arbeta med som möjligt. Om du är osäker på den maximala säkra effekt för en viss fixtur rådfråga denna fixtur dokumentation.

2 Skapa en serie av infraröda filter genom att rada upp rader av oexponerade, bearbetade filmnegativ och limma ihop dem. Varje IR-filter bör vara tillräckligt breda för att täcka öppningen av en enda ljus.

3 Tape ett infrarött filter över öppningen av varje infälld lampa i det utrymme du vill tända med infrarött. Täta eventuella luckor som synligt ljus läcker ut från med lim kitt.

4 Vik ett infrarött filter i en konform för varje utsatt glödlampa i det utrymme du vill tända med infrarött. Säkra dessa koner runt de exponerade glödlampor så att de liknar lampskärmar och blockerar ljuset från lamporna. Återigen, använd din vidhäftande kitt som behövs för att täta luckor.

5 Slå på belysningen, och du kommer att finna utrymme för att synligt mörka men badade i infrarött. Detta skulle vara en idealisk tid att experimentera med mörkerglasögon, digitala videokameror eller andra elektronik du misstänker kan ha infraröd känslighet.