Hur man beräknar Beam Span

Hur man beräknar Beam Span


Spännvidden av en balk är avståndet över vilket balken bär dess last. Beam span beror på storleken på strålen, vikten av lasten och de arter av träd som strålen klipptes. Dessa faktorer är relaterade i enlighet med en enkel formel, som är giltig så länge som lasten är placerad tämligen likformigt utmed längden av balken.

Instruktioner

1 Slå upp "fiber styrka böjning" rating av träslag du kommer att använda för ditt stråle. Ring detta F. Dessa värden finns i bygg böcker och i olika träindustrin publikationer. Om du inte kan hitta din F-värde, kan du använda F = 1000 som en uppskattning.

2. Bestäm den totala belastningen i pounds som kommer att stödjas av balken. Till exempel, om strålen löper längs mitten av huset för att stödja den andra våningar golvsystem, behöver strålen för att bära en tredjedel av den totala golvbelastningen. Om balken stödjer en sida av ett skjul tak, säger en veranda, är strålens last hälften av den totala taklast.

3 Välj värden för bredd och djup av strålen i inches. Ring dessa B och d. Du kan utföra beräkningen flera gånger med olika värden för bredd och djup för att avgöra hur förändringar i strålen storlek påverkar span.

4 Beräkna maximal spännvidd av balken i fot i enlighet med följande formel: Spän = (F * B * d ^ 2) / (9 * Load).