Användning av Lily Flower

Användning av Lily Flower


Snygg och elegant, har liljor i alla former, storlekar och färger använts för en mängd olika syften under hela historien. Rik med symbolism över nästan varje kultur, liljan mest känd för att representera renhet, nytta och evig skönhet samtidigt som betjänar en mängd olika syften.

i matlagning

Användning av Lily Flower


Blomma matlagning är bra sätt att införliva exotiska smaker, texturer och införa nya ätliga växter i kosten. Liljor har spelat en viktig roll i Asien, Mellanöstern och västerländska rätter med tiden, särskilt under den viktorianska eran. Torkade lilja knoppar, kallade "gyllene nålar" i Asien matlagning, är ofta gul i färgen och har en jordnära, musky smak. De söta kronblad är bra i desserter eller som fyllning i kött och grönsaker. Vissa människor säger olikfärgade kronblad har sin egen smak. Stjälkar är sega med en söt, mild vegetabilisk smak som påminner om sparris, zucchini eller sallad. Skivor av fruktkött, söt söt lilja glödlampa är rikligt används i asiatiska recept, särskilt genom de japanska.

som medicin

Användning av Lily Flower


Liljor sägs ha använts medicinskt i hela Asien för mer än 2000 år, och deras användbarhet har inte gått obemärkt förbi andra kulturer. När konsumeras, torkas dagliljar rapporterats verka som ett effektivt diuretikum eller laxermedel, och blommorna och rötter av de flesta liljor har använts för att behandla spider bites. Trä lilja rötter är en källa av läkemedel teer att tidiga infödda används för att behandla magsjukdomar, hosta, tuberkulos, feber och smärta förlossning. När kokta ned ytterligare, kan dessa teer kan användas för att tvätta svullna blåmärken, öppna sår och sår för att påskynda läkning och hjälpa till att avskräcka infektion. Torkade eller färska lökar, som kan samlas i augusti, är mycket användbara och sägs ha både lugnande och sammandragande egenskaper. De kan kokas för att behandla synliga inflammationer och sår, medan färska lökar kan blåmärken och tillämpas på hårda tumörer att mjuka upp dem snabbare. Då det upparbetas till en salva, lilja lökar är ett botemedel för liktornar och brännskador och sägs effektiva för att förhindra ärrbildning. Saft från färska lökar sägs också vara ett utmärkt botemedel mot vattusot. Som alltid konsultera en läkare innan du använder något naturligt komplement för medicinska ändamål eftersom det inte finns några vetenskapliga bevis för att validera dessa påståenden.

Visa kärlek och respekt

Användning av Lily Flower


De vackra blommor av liljor hålla en rik historia av betydelser och symbolik. Erbjuder en bukett liljor som en gåva representerar känsla där du håller vänskap eller romantisk partnerskap, eftersom de står som ett bevis på lojalitet, enighet och kärlek. I Kina, liljor representerar 100 år av kärlek, liksom klassisk, raffinerad skönhet. Blommans färg har också en stark betydelse när det ges som en gåva. Rosa dagdrömmareliljar, till exempel, representerar hopp om rikedom och välstånd medan vita peruanska liljor är en symbol för hängivenhet.