Kan vattenånga användas för att rengöra Limestone?

Kan vattenånga användas för att rengöra Limestone?


Kalksten är en naturlig sten som är vanligt i byggnaden och tillverkning. Korrekt hand om kalksten kommer att hjälpa den att pågå så länge och kommer att hålla det ser nya och orörda. Ett vanligt problem med rengöring kalksten är att ta bort smuts och skräp från kalkstens sprickor. Du kan göra detta på ett effektivt sätt med vattenånga.

Ånga Vapor Fördelar

Kalksten är känslig för syrabaserade rengöringsmedel. Eftersom många milda rengöringsmedel sura, kan detta göra rengöra kalksten ytor svårt. En fördel med att använda vattenånga är att du inte behöver använda några kemikalier. Detta kommer också att göra det möjligt att du kan styra kemikalieanvändningen i ditt hem och hålla luftmiljö fri från dessa föroreningar.

Vattenånga Farorna

Det finns vissa nackdelar med att använda vattenånga för att rengöra kalksten. Ångan kan penetrera små sprickor, skrymslen och vrår på ytan av kalksten. Detta kommer att rengöra kalksten, men det också kommer att bädda in vatten in i ytorna, vilka skulle kunna försvaga kalkstenen över tiden. Undvika detta genom att inte använda ånga för att rengöra gamla kalksten eller kalksten som inte är förseglad.

Med användning av ånga Vapor

Använd en ånga städmaskin som var avsedd för användning på natursten. Ofta kommer dessa maskiner har en mikrofiberbeläggning som kommer att skydda ytan av kalksten under rengöringen. Det kommer också att diffundera ångan, så att det inte är så varm och är mindre benägna att skada kalksten. Alltid suga upp så mycket av vattnet som möjligt med rena trasor och handdukar. Låt det lufttorka innan du flyttar möbler och inredning över kalksten.

Använda Steam Extraction

Ångavtappning maskiner fungerar på samma sätt som vattenånga maskiner excect de extrahera vattnet från ytan av kalksten. Detta förhindrar de negativa effekterna av rengörings kalksten. De flesta utvinnings maskiner är dyra. Om du inte vill köpa en maskin, hyra en från din hårdvara eller hem förbättring butik.

Säkerhet

Eftersom ångan lämnar maskinen vid en mycket hög temperatur, kan det orsaka allvarliga brännskador om du inte använder den ångmaskin ordentligt. Alltid handskar, långa ärmar och långbyxor för att undvika att bränna huden. Håll barn och husdjur borta från området medan du arbetar och innan golvet är helt torrt.