Hur man använder Frihandssömmar i ritningarna

Hur man använder Frihandssömmar i ritningarna


Stippling är en teknik som används i ritningen där konstnären använder punkter för att lägga textur, skuggor och tonen till en ritning. Prickarna är tätare där det krävs mörker, och prickarna är gles att indikera höjdpunkter eller en slät yta. Att lära sig att använda stippling, bör du öva rita enkla föremål. Du kan använda prickade med pennor, pennor. Här är stegen på hur man använder prickade i ritningarna.

Instruktioner

1 Välj rätt papper för att använda prickade i din ritning. Vit, varmpressad papper är smidig och kommer att förhindra bläck från oskärpa eller absorbera in i papperet. Det kommer också att stå upp mot missbruk av vassa pennor när stöppling.

2 Välj rätt ritverktyg för stippling. Du kan stöpplingen med pennor för subtila detaljer och i lärandesyfte, men som dina färdigheter förbättras, kommer du vill använda en ritning penna tillbaka stöppling som kontrasten mellan det vita papperet och svart bläck ger din dra en skarp, dramatisk och professionell se. När du använder en penna, använd en mjuk, mörk B penna. Använd en konstnär penna när man gör en penna och bläckteckning. Du kan också använda fin spets färg markörer.

3 Använd rätt teknik för stöppling din ritning. När du använder en penna, kommer du måste trycka och vrida penna för att få enhetliga prickar på papperet. När du använder en penna eller markör, måste du använda en rakt upp och ner rörelse för att göra prickar, var noga med att inte göra herrelösa linjer eller smutsar papperet. Det bidrar till att använda ett papper i handleden för att förhindra att bläcket smetar eller blyerts.

4 Välj en liten enkel post för att använda som en modell för din första stipple ritning. Ett ägg eller liten boll är en stor komma att använda. Shine ett ljus på objektet att överdriva skuggorna och markering på objektet.

5 Rita formen på objektet och börja göra prickar för att fylla i skuggat område av objektet. När skuggorna är mörkast, göra prickar nära varandra; där ljuset reflekteras av objektet, använder mycket få eller inga prickar som alla. För områden som gradvis vänder från mörker till ljus, bör du prickar gradvis få längre ifrån varandra.

6 Fortsätt att göra prickar tills ditt objekt ser realistiskt skuggad.