Hur man lägger broderi till kläder

Hur man lägger broderi till kläder

Hur man lägger broderi till kläder

Broderi är en kreativ och relativt billigt sätt att göra gamla plagg ser ut som ny. Grundläggande sömnad tekniker eller komplicerade mönster kan användas för att jazz upp en trött utseende garderob, men tålamod och flit krävs som broderi är en tidskrävande aktivitet. Det är viktigt att inte stressa ett broderi uppgift, eftersom materialet som du arbetar med kan börja striden. Det är en bra idé att träna på skrot material innan riskera någon form av arbete på en gynnad plagg.

Bläddra igenom broderier i broder tidningar. Hitta exempel på andra typer av broderade sömmar i modetidningar som du gillar.

Skissa några av de mönster som du hittar ut på papper. Hitta ett sätt att förenkla idéer för att göra din första broderi försök mindre skrämmande. Besluta om de färger som du vill använda och vilka klädesplagg som du hoppas på att jazz upp med broderiet.

Ha kul att placera broderiet i olika delar av din valda plagg tills du hittar den mest attraktiva platsen för din design att sitta. Tänk på storleken på din broderade design. Det kan bli nödvändigt att öka eller minska den ursprungliga skissen storlek så att det bättre kompletterar klädesplagg valt.

Stryka klädesplagg som du har valt och placera en del av slaktare papper inuti kläder. Den blanka ytan på slaktare papper måste vara i kontakt med kläder material. Järn kläder och slaktare papperet förrän vaxartad substans i pappers smälter och binder samman med materialet.

Fastställa den del av materialet som skall broderas mellan den yttre och inre ringen av en broderbåge. Dra åt skruvarna på broderbågen med omsorg så att materialet inte rör sig när du börjar sy på din design.

Använd crewel nålar för att sy din design. Crewel nålar har större ögon än vanliga synålar och det är viktigt att använda rätt nål typ när man arbetar på alla typer av broderi projekt. Välj den färgade tandtråd du valde tidigare i konstruktionsstadiet och trä crewel nål därefter.

Börja med att passera nålen genom från baksidan av ditt material på framsidan och avsluta grundläggande stygn genom att skicka nålen genom till baksidan igen till slut. Det finns många typer av broderi stygn du kan experimentera med. Den mest grundläggande inkluderar kors och linjer. Forskning lite i vilka typer av stygn du vill använda och fortsätta arbeta genom maskorna tills du är klar med hela designen.

Saker du behöver

ett strykjärn en broderbåge crewel nålar ett urval av broderi tandtråd i olika färger butching papper sax avfallsmaterial broderier kläder i behov av en moderniseras