Hur man rengör och olja en Daiwa Freshwater Fishing & Baitcasting Reel

Hur man rengör och olja en Daiwa Freshwater Fishing & Baitcasting Reel


Daiwa fiske rullar är inte de billigaste rullar runt, och de sportfiskare som köper dem hoppas typiskt att använda dem för så många säsonger som de kan. Det bästa sättet att se till att din Daiwa sötvatten rulle har en så lång livslängd som möjligt är att hålla den ren och oljad. Tumregeln är att ta isär och rengöra din rulle efter varje fiskesäsong. Fiskare som fiskar ofta - mer än bara på helgerna - bör överväga rengöring och oljning sina rullar ännu oftare.

Instruktioner

1 Ta bort handtaget på Daiwa genom att lossa knuten som ligger på kroppen av rullen. Snurra motsols lossnar det. Vissa Daiwa rullar inte har en sådan en knopp. Om så är fallet, vrid handtaget på rullen moturs. Ta bort handtaget från rullen efter att du har helt lossat ratten eller rulle.

2 Leta reda på uppsättning av skruvar på sidan av rullen mittemot handtaget. Dessa skruvar håller på plats en tallrik. Borttagning av plattan kommer att exponera insidan av rullen. Skruva loss skruvarna med en skruvmejsel och ta plattan bort från rullen.

3 Ta en Q-tip och noggrant rena alla ytor med det. Om smuts syns i fibrerna i Q-tip, lägga det åt sidan och fortsätta rengöring med en annan Q-tip.

4 Olja alla delar av rullen som rör sig. Om du har svårt att nå vissa delar av rullen, placera olja på en tops och använda Q-tip olja dessa områden.

5 Sätt rullen plattan tillbaka till sitt plats på rullen, och sedan sätta skruvarna tillbaka till platsen där du tog dem ut. Plocka upp en skruvmejsel och använda den för att dra åt skruvarna. Sätt tillbaka handtaget på rullen, och vrid sedan medurs för 20 till 30 sekunder. Detta kommer att sprida jorden runt rullen rörliga delar.

6 Ta en pappershandduk och torka bort ytorna på utsidan av rullen. Om några områden är särskilt smutsig, använd en tops för att rengöra dem. Vissa Daiwa rullar har metall på utsidan av rullen. Om rullen du använder gör, applicera olja på någon av metalldelarna, och torka sedan oljan bort med en pappershandduk.