Vincent Van Gogh målningstekniker

Vincent Van Gogh målningstekniker


Vincent Van Gogh var en självlärd, holländska posta-Impressionist målare, som använde en rad målningstekniker hela sitt konstnärskap. Han förstod vikten av maste ritning färdigheter innan vi går vidare för att experimentera med färg och var inte rädd för att uttrycka sig genom sitt arbete. Ohälsa och sin uppskattning av det franska landskapet och dess impressionistiska målare var alla större påverkan på hans arbete.

pointillism

Pointillism är en teknik för att applicera färg i ett mönster av olika färgade prickar. På avstånd ögat inte se prickarna individuellt och färgerna smälter samman för att bilda en bild. Van Gogh målade en "Självporträtt" 1887 med denna metod. Den livliga effekten av prickar och färg i bilden skarp kontrast med sin dour uttryck.

impasto

Detta är en teknik för att sprida färgen tjockt på duken med en palettkniv eller borste så att stroke är synliga. Van Gogh använde denna teknik ofta, men det är särskilt effektivt i sin målning "Starry Starry Night" där virvlande penseldragen av stjärnorna och moln på himlen skapa en känsla av snabb rörelse. Van Gogh arbetade instinktivt och snabbt och det utmärkande penseldrag är ett återkommande tema i hans målningar.

Användning av färg

Van Gogh använde färg som en form av uttryck och symbolik snarare än replikera bilden framför sig. Han använde fet, kompletterande färger tillsammans, till exempel gula och blues, för att skapa effekt. Plågas för en stor del av sitt liv genom en form av epilepsi, Van Gogh drabbades ofta anfall som han tog olika läkemedel. Man tror att effekten av att kombinera dessa läkemedel, kan ha bidragit till hans tillgivenhet för djärva färger i synnerhet gult, som är färg framträdande i en stor del av sitt arbete.

Japonisme

Ta inflytande från japanska träsnitt, Van Gogh betonade sina bilder med svarta konturer ger en grafisk känner påminner om japanska tryck. En sådan målning är "The Bridge in the Rain", som baserades på en träsnitt av den japanska konstnären, Hiroshige. Van Gogh använde djärvare färg i hans målning, vilket skapar en kontrast med det original- trycket. Van Gogh uppskattade elegant enkelhet i linje inom japansk konst, men ändå förmedlas hans distinkta stil genom snabb penseldrag.

Litografi

Litografi är en form av utskrift där en bild målas eller ritas på en flat sten yta med hjälp av olje färg och vatten. Dessa ämnen stöta bort så att när papper läggs ovanpå, förblir ett avtryck av bilden. Van Gogh skapade en svartvit litografi med titeln "Old man med huvudet i sina händer" i 1882. Det var en graciös men dyster bild som han senare återges i 1890 som en färgglad oljemålning.