Tips om målning osb

Tips om målning osb


Oriented Strand Board (OSB) kan vara svårt att måla eftersom ytan av styrelsen inte är avsedd för målning. För att komma färg att hålla sig till en OSB yta, måste du förbereda det på lämpligt sätt och använda rätt typer av primer och måla för att säkerställa korrekt vidhäftning.

OSB Defined

Fasta ark OSB, ett mer kostnadseffektivt alternativ till plywood, införliva tusentals 3- till 4-tums delar av massivt trä limmas ihop. Används i konstruktion på samma sätt som plywood, OSB täcker hus ramar. Även om det säljs som ett alternativ till plywood, många lokala byggnads avdelningar inte tillåta användning av OSB.

Rengör

OSB ytor vanligtvis fylld med sågspån från skär och installationsprocessen. För att kunna måla ordentligt på OSB, måste du använda en kvast att sopa allt damm från OSB ytan. Fokusera på de sprickor och kanter, där huvuddelen av dammet ackumuleras. För bästa resultat, vakuum alla hörn - särskilt hörnet där OSB ansluter med en annan styrelse.

Prime Surface

Använd en oljebaserad primer för bästa resultat. En vattenbaserad primer kan orsaka att OSB ytan att svälla och kommer inte att korrekt ansluta sig till ytan. Applicera en slät, jämnt lager oljebaserad primer med en roller. Använd en pensel för att prima trim och alla områden som du inte prime med rullen. Låt primern torka i minst sex timmar innan en andra lager grundfärg. Primern kommer att förbereda den OSB ytan så färg kan vidhäfta till ytan.

Måla Surface

Använd en yttre vattenbaserad färg för bästa resultat. Försök inte att använda interiör färg på OSB ytan, eftersom färgen kommer chip och falla av. Använd en pensel för att måla trim och hörn. Måla resten av ytan med en roller, applicera ett jämnt lager. Låt färgen torka i minst sex timmar innan den sista lagret. Kontrollera att säkerställa den slutliga skikt av färg är slät och jämn för en perfekt finish. Vänta 24 timmar efter målning innan något på ytan.