Hur du tränar en häst med drag Tyglar

Hur du tränar en häst med drag Tyglar


Drag tömmar kan vara ett bra verktyg för att lära ut en häst för att engagera bakbenen och flytta ut på ett smidigt och fluid mode. När det används på rätt sätt, kan dra tyglarna öka impuls av hästens gångart, få hästen att runda ryggen och bidra till att jämna ut gångarter. Dock bör dra tyglarna endast användas av en erfaren ryttare, eftersom du använder dem felaktigt kan leda till resistens och förvirring hos hästen.

Instruktioner

1 Se till att hästen har de grundläggande gångarter ner ganska bra innan träning med drag tyglarna. Hästen ska gå, trav och galopp på ett löst spelrum, sluta rakt och tillbaka lätt innan du påbörjar någon avancerad träning med drag tyglar eller något annat verktyg.

2 Placera träns på hästen. Se till att bit du använder är en vanlig ring tränsbett. Använd aldrig dra tyglarna med någon shanked bit. Ta bort de vanliga tyglar från tygeln.

3 Fäst den vänstra drag tyglar åt vänster spännet på omkrets. Kör tyglar förbi hästens ben och genom ringen på tränsbett bit, sedan vända tyglar upp över hästens hals. Vara säker på att tyglar är lös och inte dra på hästens mun.

4 Anslut den högra drag tyglar till höger spännet på omkrets. Bringa rein upp förbi hästens ben och genom ringen på tränsbett. Vänd på tygeln upp över hästens hals så att tyglarna korsas. Var noga med tömmarna är inte för hårt.

5 Montera din häst som vanligt. När man arbetar med drag tyglar det är alltid en bra idé att ha en tränare eller instruktör med dig. Detta ger en extra nivå av säkerhet i fall hästen panik eller snubblar, och det hjälper dig att avgöra när du ska avlasta tyglarna.

6 Ride med tyglarna lösa, hålla en tyglar i varje hand. Applicera ett lätt tryck på en tyglar åt gången, och släpper det trycket så fort du känner din häst svara. Hästen ska släppa sitt huvud, och du bör känna bakändan börjar att engagera. Släpp trycket så snart hästen svarar sedan upprepa processen på andra sidan.

7 Flytta din häst i en cirkel och dra upp något på insidan tyglar när du flyttar. Släppa ut trycket så snart som hästen droppar dess huvud och lutar nosen i körriktningen. Det är bra att ha din instruktör se dig och berätta när du ska släppa på trycket, eftersom det kan vara svårt i början att känna rätt rörelser.

8 Begränsa din användning av drag tyglarna till korta sessioner, och minska deras användning som din häst börjar svara med vanliga tyglar. Rita tyglarna är ett bra verktyg, men de bör användas sparsamt, och endast genom en ryttare med mjuka händer och en bra känsla för hästens rörelser.