headboard mätningar

headboard mätningar


En sänggavel kan antingen fästa på sängramen själv eller på väggen. Hursomhelst du lägger till en sänggavel till din säng, kan det ge det som snyggare utseende och lägga till inredningen i sovrummet. Sänggavlar kommer i alla former och storlekar, beroende på storleken på sängen och storleken på rummet. Bredden på gaveln är viktigt oavsett vilken storlek säng du har.

Tvilling

Måtten på en dubbel säng är ungefär 39 inches bred och 75 inches lång. När du väljer en sänggavel för att gå med valfri storlek säng, vill du gaveln att vara något bredare än madrassen. Normalt när du går att köpa en sänggavel det kommer i standardstorlekar, så det finns ingen gissningar för dig. Men om du vill göra din egen sänggavel, dimensionerna är viktiga. En sänggavel för en dubbel säng bör vara cirka 42 inches bred och 39 inches hög. Naturligtvis kan höjden ändras beroende på tjockleken av madrassen.

Full

En full storlek madrass åtgärder 54 inches bred och 75 inches lång. Du vill att sänggavel att mäta ca 56 inches bred och 42 inches hög. Om strö inte är en standardstorlek, mät från skruvhål för skruvhålen. Ta denna mätning till affären och jämföra det med mätningarna på sänggaveln för att se till att det kommer att passa.

Drottning

En queen-size madrass åtgärd 60 inches bred och 80 inches lång. En dubbelsäng varierar endast i mätningen från king size i bredd, eftersom längden är vanligtvis densamma. För att köpa eller göra en sänggavel för en dubbelsäng, leta efter en som har mätningar av ca 62 inches bred. Höjden kan variera mycket för en drottning storlek headboard, eftersom det är en större säng. Om sängen är i ett mindre rum, leta efter en sänggavel som är cirka 50 inches i höjd.

Kung

Kungen, som är den största av de sängar, kan köra ett litet rum, men det kan också vara i fokus för ett större rum. King size madrass mäter 76 inches bred och 80 inches lång. Gaveln till en king size säng kan variera i höjd precis som drottning. Leta efter sänggavlar med en bredd av cirka 78 inches och en höjd som passar in i inredningen och storleken på sovrummet.