Hur man gör hemmagjord betesfisk för bas

Hur man gör hemmagjord betesfisk för bas


Sötvatten bas kommer att ta en mängd olika bete - från levande elritsa till metallpluggar. Det kan dock vara tidskrävande att regelbundet fånga levande bete, och dyrt att köpa konstgjorda beten. Gör din egen bas beten med hjälp av ett fåtal hushåll och fiskeredskap objekt. Kanske den enklaste lockbete för att skapa är en spinner lockbete.

Instruktioner

1 Köp några drag tråd från en lokal fiskeredskap butik. Dessa är ca £ 2 för en förpackning med 25 trådlängder. Välj tråd ungefär sju till 10 inches lång. För alla delar av drag, använder större storlekar för inriktning largemouth bas och mindre storlekar för smallmouthbas.

2 Sätt ena änden av tråden genom diskant krokögat tills 1,5-inches dras igenom till andra sidan. Nyp tråden ovanför kroken. Glida två metallpärlor ner längden av kabeln, till början av krokögat. Se till den lösa änden av tråden glider upp i pärlorna.

3 Fäst spinner bladet en liten gaffel. Välj ett blad med starka färger. Fråga din lokala fiskebutik för råd om färger som fungerar bra i regionala vatten. Skjut gaffeln med spinner bladet ner kabeln för att möta pärlorna. Följ med en annan metallpärla. En annan färgglad pärla efter det är ett tillval. Det kan hjälpa som en extra fisk attraktor.

4 Håll tråden precis ovanför spinner blad med en tång. Böj kabeln ner och runt 3/4 av näsan av tången. Linda den återstående tråden två gånger runt lure sida av viran så hårt som möjligt.

5 Klipp bort överskottet tråd. Ta bort tången. Detta bör lämna en trådslinga på toppen av spinnaren för linjen eller spårkvitt.