Hur man ansluter en DVD-spelare till en bärbar dator

Hur man ansluter en DVD-spelare till en bärbar dator


Äldre dator bärbara datorer som inte är utrustade med en inbyggd DVD-ROM-enhet kan fortfarande användas för att titta på DVD genom att ansluta en DVD-spelare. Även bärbara datorer variera beroende på tillverkare, är principen att ansluta en bärbar dator till en DVD-spelare densamma.

Instruktioner

Hur man ansluter en DVD-spelare till en bärbar dator

1 Ladda ner och installera DVD-spelare programvara som är kompatibel med antingen Mac eller PC laptops, beroende på vilken plattform du använder. Flera mjukvaruföretag erbjuder gratis shareware programvara för att spela DVD-skivor på en dator. Du behöver detta program för att datorn ska kunna "läsa" signalen från DVD-spelaren du är på väg att ansluta. Gratis DVD-spelare programvara finns på www.videolan.org/vlc.

2 Anslut en DVD-spelare till en äldre bärbar dator genom att installera ett PC-minneskort med en anslutningsport eller en video-capture-kort med USB. Grafikkort med en USB-kabel bara kontakten i USB-porten på en bärbar dator, ingen speciell ledningar eller programmering krävs.

3 Anslut video ut sladden på DVD-spelaren till videoingången på video capture-kort är ansluten till en äldre dator. Anslut sedan ljud-ut-kabel från DVD-spelaren till ljudingången på den bärbara datorn (vanligtvis en minikontakt som de som finns på datorhögtalare).

4 Förbättra ljud- och bildkvalitet genom att ansluta en äldre bärbar dator till en extern DVD-ROM-enhet via en USB-port på datorn som ett alternativ till att ansluta en full-size DVD-spelare. Externa DVD-enheter är nästan universellt plug-and-play, vilket innebär att enheten behöver bara vara ansluten till den bärbara datorn att börja arbeta automatiskt. Den externa enheten drar ström från den bärbara datorn så att inga extra kablar behövs.