Hur man håller en Cello Bow

Hur man håller en Cello Bow


En av de första stegen i att spela cello är att lära sig att hålla cello båge ordentligt. Du måste lära dig den rätta bågen tag för att spela cello väl, så följ dessa steg för att lära dig denna viktiga färdighet.

Instruktioner

1 Läs om de olika delarna av cello båge. Axeln består av greppet och den övre delen (gjord av antingen glasfiber eller trä.) Spetsen är kanten på bågen där håret av fören hålles spänd. Skruven ligger mittemot spetsen och hjälper lossa eller dra bågen hår. Grodan ansluter till fören håret, och cello spelare greppar det när man spelar cello.

2 Dra åt skruven på cello båge. Utför detta steg för att dra bågen hår. För att göra detta, vrid skruven medurs, vilket skärper grodan och fören hår. Du vill bara dra åt grodan nog så det finns en bara en liten båge mot fören hår.

3 Applicera harts till fören hår. Hartset har vanligtvis en orange färg, men när gnuggas på fören hår, visar det en ljus vit färg. Tillämpning av harts till fören gör det klibbiga, vilket bidrar till att ge ett bättre ljud.

4 Ta tag i grodan med handen. Var noga med att hålla tummen på eller i närheten av grodan. Ta tag i grodan stadigt och hålla tummen i en rundad läge.

5 Vik dina återstående fyra fingrar över pinnen på bågen. Var noga med att inte linda fingrarna för hårt runt pinnen.