Hur man stoppar katter slickar av sina Fur

Hur man stoppar katter slickar av sina Fur


Som en katt ägare du vill att din katt vän att vara frisk och lycklig. En frisk katt är också en ekonomisk bonus eftersom du inte kommer att ta dem till veterinären mycket ofta. Men om din katt börjar slicka upp sin päls, kan det vara nödvändigt att betala veterinären avgift för att ta reda på orsaken. Samtidigt finns det vissa saker som du kan prova innan du kontaktar veterinären.

Instruktioner

1 Betrakta den psykiska hälsan hos din katt. Om katten har en neurotisk natur, kan det överslick orsakas av ett mentalt tillstånd. De flesta katter inte får problem neuroser, men vissa raser kan vara predisponerade, såsom siames och siamesiska kors.

2 Undersök tillstånd av huden på din katt. Dra av päls och se om det finns några sår eller hudutslag som kan orsaka din katt att slicka för mycket. Många katter kommer över-slicka sin päls om de känner kliande eller huden är irriterad. Kontrollera om rodnad eller fläckar eller andra tecken på irritation.

3 Undersök huden och päls för loppor och andra parasiter. Loppor bita huden och orsaka rodnad, sår och skador. Detta kan vara mycket värre om de har allergier.

4 Kontrollera kattens hud efter tecken på solbränna. Uppenbarligen är detta en säsongs fråga och katten kan bara slicka sin päls av under sommaren. Det kanske inte verkar troligt men katter, särskilt ljusare färgade katter, kan få svårt solbrända och detta i slutändan kommer att orsaka irritation och över slicka.

5 Köp en veterinär-godkänd behandling för huden, såsom antihistaminer, allergena schampo eller steroidkräm.

6 Köp ett nackskydd för din katt, så det är förhindrad från att slicka behandlingen av sin päls. Detta kommer att stoppa dem från att nå runt och tvätta sig och de kommer inte äter behandlingen.

7 Ta din katt till en veterinär om symptomen kvarstår efter behandling. Långtidsbehandling kan krävas.