De biverkningar av di-indol metan

De biverkningar av di-indol metan


Di-indol metan (DIM) är en phytonutrient som finns i vissa grönsaker som kan ha en roll i att kontrollera överskott östrogennivåer. Östrogen är inblandad i klimakteriet, premenstruellt syndrom och förstorad prostata. DIM kan hjälpa till att styra östrogen genom att initiera liknande biokemiska vägar som metaboliserar östrogen.

perimenopause

Överskott östrogen, som kallas östrogen dominans, är inblandad i sjukdomar och tillstånd såsom klimakteriet. Perimenopause indikeras av en ökning av östrogen mot progesteron nivåer. DIM kan bidra till att återställa balansen av östrogen till progesteron och kontrollera höga halter av östrogen före menstruationen. Inga negativa biverkningar för DIM har rapporterats, men det är inte känt om det är säkert för gravida eller ammande kvinnor att ta DIM.

förstorad prostata

Män i 50-årsåldern och 60-talen upplever en ökning av östrogennivåer samt en minskning av testosteronnivåerna. Östrogen tenderar att samlas i prostatan och kan bidra till en förstorad prostata. Män tar DIM för en förstorad prostata har inte rapporterats några signifikanta biverkningar. DIM behandlas i levern och det kan inte vara säkra för personer med lever villkor eller sjukdom att ta DIM.

Östrogen Obalans

Åldrande män och kvinnor kan båda lider av ett överskott av östrogen som metaboliseras felaktigt i deras kroppar. Östrogen som metaboliseras in 16-hydroxi östrogen har visat sig vara en faktor i olika typer av cancer och fetma. DIM kan hjälpa till att förhindra metabolismen av östrogen in i de 16-hydroxi-former. DIM bör inte tas i stället för andra läkemedel för behandling av cancer och bör inte betraktas som ett botemedel för vissa typer av cancer i samband med östrogen obalans.

läkemedels~~POS=TRUNC

Om du tar en livräddande läkemedel för HIV eller hjärt-kärlproblem, någon annan livräddande läkemedel, p-piller eller hormonersättningsterapi medicinering, kolla med din vårdgivare för eventuella läkemedelsinteraktioner innan du tar DIM.

Naturliga källor av DIM

De biverkningar av di-indol metan


DIM är en naturlig del av korsblommiga grönsaker, som inkluderar medlemmar i kål familjen som kål, cale, broccoli och blomkål. Men terapeutiska doser är mycket högre, och använda särskilda ingredienser för att förbättra absorptionen av DIM. Mycket högt intag av korsblommiga grönsaker kan orsaka hypotyreos genom att störa sköldkörtelhormon syntes.