Däck Hastighet Definition

Däck Hastighet Definition


Ett däck hastigheter definierar den maximala hastighet som däcket kan förflytta sig innan misslyckas. En kort titt på däcken tillgängliga från däckåterförsäljare kommer snabbt avslöja att varje däck har en tydlig hastighetsklass. Varje däck som tillverkats för en bil är konstruerad för att arbeta vid denna maximala given hastighet i upp till tio minuter utan fara för felfunktion. Ett däck högsta hastighetsgräns är inställd från B-betyg, som tillåter hastigheter upp till 50 miles per timme, till Y-betyg för höga prestanda överstiga 186 miles per timme. Mest Street Legal sportbilar är utrustade med z-klassade däck som är begränsade till 149 miles per timme.

Bestämning Hastighet

En snabb titt på däcken på din bil kommer att avslöja en ganska kryptisk uppsättning tryckt på sina sidor. Detta är känt som ISO metriska däcket kod och visas som en uppsättning siffror och bokstäver och kan tryckas i ett av tre sätt. Till exempel: P205 / 45ZR17 88W eller 205 / 45ZR17 eller 205 / 45R17 88ZW. Det kan vara värt att notera att före 1991 däck hastigheter placeras inuti däcket storlek, innan "R" karaktär som i 205 / 45ZR17. Vissa däcktillverkare fortsätter att använda det här formatet.

Varför Använd Tire kod?

Däck koder har standardiserats och regleras av European Tyre and Rim Technical Organisation och USA Tire and Rim Association (T & RA). Dessa föreningar hade bildats för att lösa frågan om däcken kräver särskilda fälgar. Dessa organisationer arbetar för att förena de tillverkare av däck och fälgar och ange riktlinjer för produktion av utbytbara däck, fälgar och ventiler. Hastighetsklasser har instated som fordon började att överträffa däck som inte var upp farten med höga prestandakrav som ställs på dem. Hastigheten klassificeringssystemet gör det möjligt att korrekt rankade däck som skall matchas till fordonets egenskaper.

Läsning Tire Codes

Däck Hastighet Definition


Följande däck kod, P205 / 45R17 88W, säger att vårt exempel däck är en radial 205mm breda däck med en 90mm hög sidovägg avsedd att monteras på en 17 tums hjul för en personbil med en maximal belastning av 560 pund per däck och kan sustain hastigheter upp till 168 miles per timme. P-koden representerar fordonets rating. P anger att däcket är avsett för en personbil. Alternativt kan koder som "LT" för lätt lastbil eller "T" för tillfälliga reservdäck användas. Följande uppsättning siffror definierar den fysiska storleken på däcket. Den första siffran anger den nominella profilbredden hos det däck, som mäts i millimeter från den bredaste punkten på båda ytterkanterna. Den andra uppsättningen av siffror avser förhållandet aspekten av sidoväggen höjd som en procentsats av den totala bredden på däcket. Med andra ord är sidoväggen 90 millimeter hög (45 procent av 200 millimeter däckets bredd). I de flesta fall är en enda bokstav närvarande för att beteckna den typ av konstruktion som komponerar däcket. R står för Radial, D för Diagonal och B för Belt Bias typ konstruktioner. Nästa siffra betecknar den inre diametern hos däcket, mätt i inches, om storleken av det hjul som däcket kan installeras på. Följande tvåsiffrigt tal representerar belastningsindex, eller den totala mängden vikt som ett enda däck kan stödja. Och slutligen, den sista eller två bokstavskombinationen betecknar hastigheter av däcket.

Däckhastighets betyg

Hastighetsklasser varierar kraftigt från däck till däck, baserat på slakt konstruktion, process typ och funktion. De flesta nya fordon krävs enligt lag vara utrustade med däck som är klassade för högre hastigheter än den maximala hastigheten för fordonet. Vanliga hastigheter för däck som säljs i USA är: S-klassade (max 112mph), V-klassade (upp to149 mph), och Z-klassade (överstiger 149mph). Det finns två hastigheter reserverade för extrem hög hastighet, W och Y-klassade däck är i stånd att upprätthålla hastigheter upp till 169mph och 186mph, respektive.

överväganden

Det är viktigt att korrekt matcha däck hastigheter till utförandet av din bil. Överskrider den maximala hastigheten rating dina däck kan leda till fel däck eller skador som kan sätta dig, och eventuellt andra i fara. Blanda inte däck med olika hastighetsklasser, som däcket med det lägsta betyget kommer att begränsa däckrelaterade hastighet. Konsultera bilens ägare manuell eller en kvalificerad tekniker om du är osäker vilken hastighet klassade däck krävs.