Hur man målar en bil Radiator

Hur man målar en bil Radiator


Radiatorn i bilen är en viktig del av kylsystemet som gör att motorn får en ständigt recirkuleras tillförsel av kylvätska. Som element ålder, kan färgen blir bleka och tråkiga ifrån i de varma, smutsiga gränserna för motorrummet. Detta i sin tur kan göra din motorrummet ser värre för slitage. Målning en bil radiator är en enkel process, men att göra det på rätt sätt innebär att radiatorn kommer att behöva tas bort från bilens motorrum.

Instruktioner

1 Tappa ur kylvätskan ur kylaren. Denna procedur varierar beroende på vilken modell av bilen, men vanligtvis innebär att öppna ett avlopp som finns längst ner på radiatorn. Tappa ur kylvätskan i en lämplig behållare och antingen kassera det eller hålla det för återanvändning.

2 Ta bort kylaren från motorrummet. Radiatorn är bultad in i motorrummet, men hur den är installerad kommer att variera kraftigt beroende på modell. Konsultera en verkstadshandbok för din bil eller undersöka hur radiatorn installeras för att bestämma hur man tar bort det. Du kommer också att behöva ta bort eventuella kylvätskeslangarna som fäster till kylaren.

3 Scrub utsidan av radiatorn med en stålborste och en renare som Simple Green. Torka radiator med en butik trasa. Eftersom kylaren är ur bilen, är detta också ett bra tillfälle att ta det till en radiator butik och få den inspekteras och trycktestas för läckage. Radiatorn butiken kan också åtgärda eventuella böjda kylflänsar på kylaren vid behov.

4 Skala den gamla färgen med färgborttagningsmedel. Applicera färgborttagningsmedel enligt anvisningarna på förpackningen. Låt strippa sitta tills färgen bubblar, torka sedan eller skrubba bort det. Upprepa tills all färg avlägsnas.

5 Rengör kylaren med lacknafta och en butik trasa tills den är fri från olja och rester. Applicera ett tunt lager av kylar sprayfärg. Radiator sprayfärg är speciellt framtagen för att blockera värme från motorn och är svart till färgen. Låt färgen torka i några minuter, sedan använda tre eller fyra fasta färgskikt. Låt färgen torka under åtminstone flera timmar (eller över natten om möjligt) innan du installerar kylaren i motorrummet.

6 Sätt tillbaka kylaren och anslut alla slangar som togs bort. Toppa radiatorn med kylvätska, starta motorn och kontrollera om det finns läckor.