Hur man härda upp hästens Frog

Hur man härda upp hästens Frog


Hästar svaga eller mjuka hovar kan vara en bieffekt av olyckliga genetik eller förlängd exponering för våta förhållanden. En häst med en mjuk sula eller groda kan uppleva hälta problem på grund av groda eller enda bli skadade och anbud som hästen går genom svår terräng eller får en sten som fastnat i sin fot. Härdning upp grodan och sulan på en hästens hov kan göras på flera sätt men kan mest effektivt göras genom att kombinera teknikerna.

Instruktioner

1 Kontakta en hovslagare och har honom kontrollera hästens fötter ordentligt. Se till att de problem som din häst upplever beror på en mjuk groda eller tunga och inte en annan hov tillstånd, såsom torsk eller hälta orsakad av strålbenshälta eller någon annan sjukdom. Samma våta förhållanden som ofta leder till en mjuk sula kan också vara en nyckelfaktor i ett tillstånd såsom torsk, vilket kan orsaka permanenta hälta problem om de inte behandlas på rätt sätt. En hovslagare kan ha en speciellt framtagen medicinering eller produkt för att sätta på hästens grodan att behandla problemet.

2 Flytta din häst till en torr betesmark eller paddock. Om hästen står på våt mark, i vatten eller i lera, kommer hovarna naturligt vara mjukare än annars. Stående i vått väglag kommer att orsaka problem, särskilt om din häst är redan benägna att ha ömma fötter eller mjuka sulor. Om hästen är i ett stall, se till stallet hålls rena och torra och har utmärkt dränering.

3 Applicera en medicinering eller produkt till sulan på hästens hov som är utformad för att härda hoven. Vissa hästägare köper specialprodukter för härdning grodan; andra tillämpar jod till deras hästens groda. Konsultera en hovslagare att avgöra vilken produkt skulle vara mest effektiva för din häst unika fot tillstånd och din klimat.

4 Rida hästen på grov eller hård terräng. En hästens hovar kommer att anpassa sig till rida på grov eller hård terräng. Många ryttare sätta skor på sin häst för att skydda dem från svåra körförhållanden och undvika ömma fötter, men i slutändan en häst kommer att anpassa sig till de förhållanden under vilka den rids och visade sig i. Gradvis exponering för tuffare terräng kan bidra till att stärka en hästs fötter .