De bästa naturliga Privacy Staket

De bästa naturliga Privacy Staket


Vintergröna buskar och träd gör perfekt naturlig integritet staket och lägg året runt färg och ibland vackra blommor till din trädgård. Innan du planterar, se till att området är väl dränerad och avgöra hur mycket sol din naturliga stängsel kommer att få. Space dina växter vid rekommenderade avståndet. Plantera alltför nära varandra kan undergräva hälsan hos dina växter. I stället för att plantera i förskjutna dubbla rader försäkra din integritet så snart som möjligt.

Rhododendron

Denna täta vintergrön buske gör en perfekt privatliv staket i USDA hardiness zoner 6 till 9. Den trivs i partiell sol och växer till 7 fot hög och bred. Rhododendron behöver regelbunden vattning, speciellt under de varma sommarmånaderna. Vackra rosa blommor locka fjärilar i slutet av våren. Mata denna anläggning med en sur gödsel efter den blommar på våren. Detta är också ett bra tillfälle att beskära din buske. Sprid ett tjockt lager av kompost runt basen av dina växter på sommaren för att hålla rötterna cool.

Alphonse Karr Bamboo

Alphonse Karr bambu är en typ av klumpar bambu som är rådjur resistenta och kan snabbt växa upp till 35 fot lång. Denna evergreen växer i partiell eller full sol i zoner 8 till 10. Vatten din bambu ofta, särskilt det första året, för att utveckla ett starkt rotsystem. Foder med en generell gödsel på våren innan ny tillväxt visas. Nya stammar har en rosa nyans innan mogna till en djup gul randig med grönt. Detta är en av de minst invasiva typer av bambu.

viburnum

Denna stora blommande buske växer snabbt upp till 10 fot lång och bred. Kluster av doftande vita blommor blomma på våren och mognar till skärmar av mörk röd frukt i höst. Denna vintergröna är rådjur resistenta och föredrar delvis till full sol. Rensa din viburnum i början av våren eller senvintern. Vatten regelbundet, särskilt under de varma sommarmånaderna.

Blue Arrow Juniper

Växande bara två fot bred, men 15 fot lång, blå pil enbär är det perfekta valet för din trädgård om du behöver en smal privatliv staket. Denna vintergröna är torka toleranta väl fastställts och växer i full sol. Blå pil enbär har inga blommor men bladverket är en attraktiv blågrönt och är rådjur resistenta. Feed denna enbär med en generell gödsel på våren innan ny tillväxt visas. Blå pil enbär frodas från zonerna 4 till 9.