Hur Storlek en dränkbar pump Well

Hur Storlek en dränkbar pump Well


Dränk well pumpar sitter nedanför vattennivån i brunnen. Dessa pumpar anses pågå under en lång tid och mestadels underhållsfritt (om inte det finns en hög nivå av sand och alger) och effektivare än icke-dränkbara pumpar med samma pump motor hästkrafter. Dimensionering en dränkbar väl pump kräver kunskap om brunnshuvudet avstånd eller avståndet från pumpen när nedsänkta till toppen av brunnen, diametern på vatten matarrör, och antalet apparater som är anslutna till systemet.

Instruktioner

1 Räkna antalet apparater i hushållet som använder vatten. Det mest typiska typer av apparater är: dusch / badkar, toalett (badrum handfat / bidé), kök / nytta diskbänk, tvättmaskin och diskmaskin. Lägg några speciella apparater till listan, såsom en inomhus vatten skulptur, om det behövs. Var noga med att räkna alla utanför vatten tappar eller permanenta sprinklersystem som en apparat. Det totala antalet apparater som är anslutna till vattensystemet är lika med den totala liter vatten per minut väl pumpen måste kunna leverera.

2 Skriv ner diametern av brunnen vattenledningen. kan hittas diametern på plat ritningar som registrerats med den lokala byggnadsmyndigheten eller en noggrann uppskattning av diametern kan hittas genom att mäta utsidan av röret vid brunnen och subtrahera 1/4-tums från denna diameter. En nära approximation är acceptabel eftersom det inre av röret kan ha minskat från sin diameter vid installationen på grund av alger eller korrosion. Standard vatten rördiametrar är 4, 6, 8, 10 och 12 inches.

3 Jämför de maximala gallon per minut som kan pumpas genom vattenröret för de maximala gallon per minut krävs av systemet. Diametern av röret bestämmer GPM möjligt: ​​en 2-tums diameter röret kan leverera upp till 90 GPM, kan ett rör 4-tums diameter leverera upp till 400 GPM, kan ett rör 6-tums diameter leverera upp till 600 GPM, en 8-tums rördiameter kan leverera upp till 90 GPM, kan ett rör 10-tums diameter leverera upp till 1000 GPM, och ett rör 12-tums diameter kan leverera upp till 2000 GPM,

4 Sortera tillgängliga dränk väl pumpar av den maximala GPM de kan leverera. Se till att högsta GMP uppfyller kriterierna i GPM krävs av antalet apparater och den hastighet med vilken vatten kan pumpas genom vattenledningen. Ofta är pumpar betygssätts av liter per timme (GPH) snarare än en minut. Antingen dela GPH med 60 för att hitta den pumpar GPM rating, eller multiplicera apparaten GPM med 60 till konvertera den till GPH. Välj pumpar är närmast maximal pumpförmåga till GPM krävs av apparater, inte den maximala GPM vattenledningen är i stånd att bära.

5 Läs djupet rating av pumpen. Djupet rating kallas också "huvud" eller "huvud mätning." Detta är avståndet mellan den nedsänkta pumpen och toppen av brunnen. Mäthuvudet kommer att påverka effektiviteten av pumpen i avseende på pumpeffekt (motoreffekt) att kunna höja vattnet vertikalt till vattenmatningsledningen. En högre hästkrafter kommer att behövas för djupare mätningar huvud.

6 Beräkna beräknade effektiviteten av pumparna för att begränsa de val ytterligare. Dela upp den totala genom att multiplicera GPM av chefen Mätning av 100 av totalt hittades när multiplicera ingångs hästkrafter av pumpmotorn med 3960. Pumpen med största projicerade effektivitet som uppfyller de nödvändiga GPM behoven hos alla apparater utan att överskrida det maximala flödet tillåts av vattenledning diameter - och som återstår inom inköpsbudgeten - är pumpen att välja.