Hur man gör Kant med järnvägsslipers

Hur man gör Kant med järnvägsslipers


Kant din gräsmatta, trädgård eller rabatter definierar slutet utrymme och förbättrar utseendet av landskapet. Det hindrar också ogräs och omgivande gräs från att sprida in det slutna utrymmet och kompost eller innehöll växter från att spridas ut. Överväga kant området med begagnade sliprar som inte bara billigt men också lättare att installera än tegel och sten, och de lägger rustik charm till området. Skär dessa trädelar av järnvägsspåren som vanligtvis mäter 6-inches med 8-inches med 8-fot lång till önskad storlek.

Instruktioner

1 Sprid pulveriserad krita över området i din trädgård eller gård som du vill kanten. Göra kritlinjer så rakt som möjligt och mäta längden för att bestämma hur många längder av sliprar du behöver.

2 gräva ett dike över krita kontur med en spade. Håll diket 2 inches bredare än timmer och till önskat djup. Helst bör djupet av diket täcka minst en halv till tre fjärdedelar av djupet av sliprarna. Samla smuts i en skottkärra eller packa det i närliggande högar. Nivellera basen av diket så jorden är jämn och fast.

3 Sänk en sovhytt i diket, med början på ett hörn. Steg tillbaka så att den är jämn eller använda en snickare nivå för att kontrollera om det är lod. Lyft den sovande och lägga till eller ta bort marken under det, så det är nivå, om det behövs. För att göra en sovvagn till önskad längd, markera punkten över den med en markör och skär över den med en handsåg eller cirkelsåg.

4 Sänk annan slips i diket, i direkt anslutning till föregående slut. Butt fogen mellan de två banden så det är i jämnhöjd och det finns inget utrymme mellan dem. Upprepa proceduren för att installera alla banden i diket tills du når slutet.

5 Borra 3/8-tums pilotprojekt hål genom varje virkes genom vilken du kommer att infoga spikar som håller dem i marken. Med användning av en extra kraftig 3/8-tums borrmaskin, borra ett hål genom varje hörn av en sliper och en i mitten.

6 Sätt 12-tums spikar genom varje hål och pund hela vägen igenom med en slägga. Spikarna tränga ned i marken nedan för att gripa sliprar stadigt på plats, vilket ger en permanent kant alternativ som stannar trots uppfrysning i områden där vintrarna är ovanligt kallt.

7 Pack smuts i springan mellan sliprarna och diket för att helt täcka det. Tamp marken ned med händerna och fukta lätt så det kvittar.